Суд заарештував банківські рахунки ТОВ "Науково-виробниче підприємство "Енергія-Новояворівськ", кінцевими бенефіціарами якого є брати-народні депутати Богдан та Ярослав Дубневичі.

Читайте також: "Запроваджений в Україні воєнний стан є фейковим", – Тарас Батенко

Про це повідомляє Слово і Діло.

Рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін.

У клопотанні про арешт рахунків фірми детектив вказував, що колишнього директора ТОВ "Енергія-Новояворівськ" Олександра Олексюка підозрюють у легалізації доходів.

За версією слідства, Олексюк у складі організованої групи забезпечив заволодіння ТОВ НВП "Енергія-Новояворівськ" 128,19 млн куб. м природного газу, який належав НАК "Нафтогаз України".

Таким чином, підозрюваний заподіяв шкоди "Нафтогазу України" на суму 623,74 млн грн, що за своєю правовою природою є розміром неправомірної вигоди, отриманої ТОВ "Енергія-Новояворівськ" протягом 2013-2015 років.

Надалі, шляхом приховування незаконного походження цього газу, Олексюк діючи в складі вищезгаданої організованої групи, використовував вказаний природний газ на Новояворівській ТЕЦ для виробництва електричної енергії та реалізував її в 2013-2015 роках ДП "Енергоринок".

Таким чином, фірма отримала протягом 2013-2015 років незаконний дохід у розмірі 885,17 млн грн без ПДВ.

Читайте також: Нардеп розглядав БДСМ-порно у Верховній Раді під час прийняття бюджету-2019 (фото, відео 18+)

Також детектив вказував, що управителем активів ТОВ "Енергія-Новояворівськ", у тому числі Новояворівської ТЕЦ, наразі є компанія "Гарант Енерго М".

За інформацією НАБУ, управитель отримав ліцензії на право виробництва теплової та електричної енергії, а також відкрив у банку аналогічні рахунки зі спеціальним режимом використання та забезпечив механізм надходження коштів від споживачів теплової енергії для подальшого розрахунку за спожитий природний газ з НАК "Нафтогаз України".

Таким чином, детектив вважає, що арешт рахунків "Енергія-Новояворівськ" є достатнім і необхідним заходом.

Вислухавши доводи детектив, суд наклав арешт на рахунки "Енергія-Новояворівськ" в Ощадбанку, Укргазбанку, Індустріалбанку, Укрбудінвестбанк, ПриватБанку, а також банках "Фінансова ініціатива" та "Український капітал".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter