Майже 112 тисяч гривень гривень штрафу все ж сплатить підприємиця, яка не оформила працівницю на роботу офіційно, привселюдно зганьбила та відмовилась віддати документи своїй колишній підлеглій. Бізнес-вумен Марія Шевчик в апеляційному суді Волинської області хотіла оскаржити рішення щодо штрафу, однак їй це не вдалося і за свої вчинки доведеться відповідати.

Читайте також: Бидлувата луцька "бізнесменша" заплатить 112 тисяч гривень штрафу за неоформлену працівницю

Про це йдеться у відео-сюжеті ТРК Аверс.

Як повідомляли ЗМІ раніше, підприємець, яка винаймає торгову площу на четвертому поверсі закладу, Шевчик Маріявласниця кав'ярні "Sheff Coffee" не виплатила заробітної платні своїй працівниці Демидюк ІриніБа більше, вона привселюдно облаяла та обматюкала дівчину, не віддавши при цьому їй оригінали документів. Жінка навіть мотивувала свої дії тим, що дівчина у неї взагалі не працювала та вона її не знає. Проте суд все ж таки довів до логічного закінчення дану справу та призначив бидлуватій бізнесменші штраф у розмірі майже 112 тисяч гривень.

Дівчина пропрацювала у кав’ярні більше місяця – а офіційного оформлення на роботу не отримала. Крім того, власниця не виплатила Ірині в повному обсязі і зарплатню. Щоб повернути трудову книжку, в якій 4 роки стажу та медичну книжку Ірині Демидюк довелось писати заяву до поліції та управління Держпраці у Волинській області.

Працівники управління Держпраці провели у закладі підприємиці перевірку та виписали штраф за неоформленого працівника − в розмірі 30-ти неоподатковуваних мінімумів, а це – майже 112 тисяч гривень.

Власниця кафе має сплатити штраф – таким було рішення і Луцького міскрайонного суду Волинської області. Проте підприємиця не погодилась із таким рішенням і звернулась до апеляційного суду Волинської області.

Адвокат Наталія намагалась довести – Ірина Демидюк не писала заяви про прийом на роботу, то ж, буцім-то там і не працювала.

Ірина Демидюк зазначила – не писала заяви, бо власниця кав’ярні лише "годувала обіцянками" та переконувала, що оформить дівчину на роботу офіційно з дня на день.

"Мені Шевчик Марія обіцяла офіційне працевлаштування – відразу на наступний день, коли я прийшла на роботу, ми домовилися, що я принесу документи – це копія ідентифікаційного, оригінал трудової, медичної та копія паспорта. За тиждень часу вона мене мала "з дня на день" працевлаштувати. Перепитувала – і я так зрозуміла, що ніякого результату не було – бо заяви я ніякої не писала", −розповіла Ірина Демидюк, колишня працівниця кав’ярні.

Дівчина попередила власницю кав’ярні, що хоче звільнитись – як і належить, за два тижні. Однак Марія Шевчик сприйняла цю новину агресивно.

"Обізвала мене нецензурною лексикою, що я дуже нетактовно з нею повелася – це бачили охоронці, відвідувачі", − обурюється дівчина.

Знайшлися і свідки – відвідувачі кав’ярні, які підтвердили, що Ірина там працювала. То ж взявши до уваги всі свідчення та ознайомившись із матеріалами справи суд постановив – все залишити без змін.

То ж Марії Шевчик все ж доведеться сплатити штраф у розмірі майже 112 тисяч гривень.

Читайте також: Погрози та "мати": як нечесна луцька бізнесменка наживається на працівниках

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter