Кілька днів тому в українському шоу-бізнесі розгорівся скандал між луцьким підприємцем Сергієм Лапковським та гуртом "Антитіла".

Читайте також: Шахраї зняли з картки лучанина 11 тисяч гривень

Чоловік вимагав від музикантів більше 1 мільйона гривень за використання запатентованих ним нот і тональностей. Однак на першому судовому засіданні 24 січня він так і не з’явився, пише 24 канал.

Про несподіваний судовий позов проти "Антитіл" стало відомо 20 січня. За словами музикантів, група шахраїв на чолі з Лапковським Сергієм вирішила збагатитися на їхній творчості і тепер вимагає 1 018 692, 64 гривні.

Позивач стверджує, що колектив під час створення своїх композицій використав його патент на корисну модель №74516 "Спосіб налаштування параметрів музичної композиції".

Відтак, 24 січня, відбулось перше судове засідання у справі Сергія Лапковського. Ні сам позивач, ні його представники не з’явились в залі суду, про що стало відомо на офіційній сторінці у Facebook гурту "Антитіла". У повідомленні зазначили, що попередні адвокати підприємця Лапковського відмовилися представляти його інтереси в суді. Онлайн-трансляція засідання відбулась на Facebook-сторінці гурту.

"Сьогоднішнє судове засідання, на жаль, відкладено, у зв'язку з тим, що пан Лапковський надіслав клопотання про зміну своїх адвокатів, через що не має змоги брати участі у засіданнях. Чи збирається він з’являтися особисто на наступні слухання – нам не відомо", – повідомив адвокат гурту Ярослав Куц.

Тому наступне судове засідання перенесено на 11 лютого 2019 року.

Читайте також: Всі як сім'я: на Волині активіст влаштував купання на Водохреща (фото)

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter