Волинський апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги колишньому начальнику Волинського облавтодору – Олександру Зінькову про поновлення його на посаді.

Читайте також: Екс-очільник "Волинського облавтодору" намагається через суд поновитись на посаді

Колишній директор Волинського облавтодору Олександр Зінько знову намагається через суд поновитися на посаді очільника підприємства. У Волинському апеляційному суді розглянули скаргу апелянта із такими доводами: поновити його на роботі, стягнути середню заробітну плату за час прогулу, відшкодувати моральну шкоду та визнати його звільнення незаконним. 

Весь процес почався з того, що у травні минулого року прокуратура оголосила підозру Зінькову у розкраданні державних коштів у сумі 290 тисяч гривень. Тоді слідчі з'ясували, що у березні 2015 року служба автомобільних доріг у Волинській області та дочірнє підприємство "Волинський облавтодор" уклали договір на суму у майже 29 мільйонів гривень, за якими облавтодорівці брали на себе зобов'язання на послуги по утриманню доріг. Проте, дорожники закупили матеріали за значно вищими цінами та у меншій кількості ніж було заплановано. 

Волинські слідчі подали до суду два клопотання аби Олександру Зінькову обрали запобіжний захід у вигляді застави, в іншій – відсторонили його від посади директора облавтодору. Однак суд не задовільнив ні перше, ні друге клопотання. 

Читайте також: Гунчик планує оновити «Волинський облавтодор» за кошти Євросоюзу

Після цієї гучної справи Зінькова звільнило вище керівництво. Тому зараз він намагається поновитися на посаді. Проте суд уже вкотре відмовив у задовільненні апеляції. 

Детальніше дивіться в сюжеті ТРК "Аверс".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter