Печерський районний суд Києва відмовився передати майно медіахолдингу UMH group олігарха-утікача Сергія Курченка Національному агентству з виявлення, розшуку та управління корупційними активами.

Читайте також: Компанію Гонтарєвої звинуватили у сприянні виведенню $1,5 млрд Януковича

Про це йдеться в матеріалах суду, передає Громадське.

Арешт на активи було накладено в межах кримінального провадження проти власника "Східноєвропейської паливно-енергетичної компанії" (ВЕТЕК) Сергія Курченко.

Відзначається, що усе арештоване нерухоме, рухоме майно, цінні папери, корпоративні права та майнові права інтелектуальної власності медіахолдингу визнані Генеральною прокуратурою 9 січня речовими доказами у кримінальному провадженні.

Прокуратура зазначає, що передача майна холдингу в управління Нацагентству необхідна з метою виключення можливості підозрюваному продовжувати отримувати незаконні доходи.

Читайте також: Заарештовані саудівські принци заплатять понад $100 млрд за свободу

Суд відмовив Генпрокуратурі, зазначивши, що прокурором не представлено доказів, які підтверджують, що вартість арештованого майна становить понад 200 розмірів прожиткового мінімуму (близько 350 тисяч гривень), як і не надано доказів звернення до власника зазначеного майна про отримання згоди на його передачу Нацагентству.

Крім того, суд зазначив, що цінні папери, корпоративні права та майнові права інтелектуальної власності не підпадають під визначення речових доказів у кримінальному провадженні, оскільки не є матеріальними об'єктами, які можуть зберегти сліди злочинів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter