Печерський районний суд Києва своїм рішенням від 26 липня заарештував нежитловий будинок площею 1419,3 кв. м за адресою вулиця Богдана Хмельницького, 34-Б, у центрі Києва. Саме цю будівлю через аукціон придбала компанія Володимир Кличка, брата мера столиці Віталія Кличка, як ідеться у повідомленні ТСН.

Читайте також: Кличка допитали у ДБР

Державне бюро розслідувань нині веде справу про можливе заволодіння майном територіальної громади Києва.

Провадження відкрили 23 липня за заявою директора фірми "Капітал". У заяві говорилося про те, що до "заволодіння" причетні посадовці Київської міської державної адміністрації, народний депутат та службові особи приватного сектору. Наразі слідство перевіряє цю інформацію.

У рішенні Печерського суду вказано, що нині спірний будинок належить громаді Києва. Суд наклав на нього арешт і заборонив його відчужувати.

Цей будинок Київрада виставила на аукціон на початку липня. У торгах узяли участь дві компанії. 30 липня перемогу здобуло ТОВ "Віт-Плюс", з яким Київрада мала намір укласти договір з "Віт-Плюс", але так цього і не зробила. Фірма мала купити будинок за 37 млн 130 тис. грн.

Читайте також: "Будемо захищати Україну від "зеленої чуми": одіозний Ляшко заявив про об'єднання з Кличком (відео)

До цього будинок орендувало у Києва ТОВ "Альтернатива" – саме воно і було другим учасником торгів.

Компанія-переможець "Віт-Плюс" належить Володимиру Кличку – брату Київського міського голови та голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка. Будинок, який виставили на продаж, розташований поруч з готелем братів Кличків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook