Печерський районний суд Києва заарештував корпоративні права, пакети акцій, частину майна, що належить групі компаній "Український Медіа Холдинг" бізнесмена-втікача Сергія Курченка.

Читайте також: На Волині губернатор два роки заважає роздержавленню ЗМІ

Про це йдеться в рішенні суду, занесеному до Реєстру судових рішень, пише Укрінформ.

"Клопотання прокурора другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України Лупу А.К., у кримінальному провадженні № 12013220540000400, про накладення арешту на майно – задовольнити", – йдеться в ухвалі суду.

Група прокурорів і слідчих Генеральної прокуратури, що здійснюють розслідування відмивання доходів, одержаних незаконним шляхом, клопотали про арешт коштів компанії "Український медіа-холдинг", кінцевим бенефіціаром якої є бізнесмен Сергій Курченко.

"Досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні встановлено, що зазначені фінансові операції, пов'язані із придбанням пакету акцій низки засобів масової інформації, корпоративних прав на них, та погашенням кредиту у розмірі 160 млн дол. США, наданого АТ УКРЕКСІМБАНК для ТОВ Ветек Медіа Інвест за кредитним договором від 28.10.2013 № 151313К15, мають ознаки легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом", – зазначається в ухвалі.

Крім того, слідчі вказували на ризик втрати цих активів і на те, що в разі доведеності їх незаконного походження, вони підлягають процедурі спецконфіскації.

У ході розслідування встановлено, що до структури групи компаній Український медіа-холдинг входять більше 55 юросіб. Саме на корпоративні права цих підприємств, акції і майно суд і наклав арешт.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook