Українському олігарху Рінату Ахметову заборонили витрачати більше 20 тисяч євро на місяць.

Читайте також: Порошенко зробив Ахметову неймовірний подарунок на Новий рік

Про це йдеться в рішенні окружного суду міста Нікосія (Кіпр) про заморожування активів Ахметова у справі "Укртелекому", повідомляє Depo.ua з посиланням на "Цензор.НЕТ".

Зокрема в судовому рішенні відзначається, що відповідачі можуть "використовувати і розпоряджатися грошовою сумою в 20 000 євро щомісяця для покриття власних судових витрат".

Раніше повідомлялося, що Окружний суд Нікосії ухвалив заморозити активи бізнесмена Ріната Ахметова на суму 820 млн доларів у справі "Укртелекому".

Рішення суду щодо Ахметова і дев'яти інших осіб було прийнято 27 грудня по позовом компанії Raga Establishment, яка належить колишньому голові правління "Родовід банку" Денису Горбуненко.

Читайте також: У скандалі з джинсами і "ЛНР" випливло прізвище Ахметова

У Raga стверджують, що продали "Укртелеком" Ахметову за 860 млн доларів в 2013 році, він заплатив 100 млн доларів, і більше коштів компанія від нього не отримала.

У Raga також призводять список активів Ахметова, які можуть бути заморожені в разі відповідного рішення національних судів.

У нього входять, зокрема, 100% акціонерного капіталу UATelecominvest (Кіпр), акції банку "ПУМБ", 100% акціонерного капіталу "СКМ-Інвест", "СКМ Спорт Лімітед" (Кіпр), 90,25% акціонерного капіталу "Стадіон "Шахтар", 100% акціонерного капіталу "СКМ Менеджмент" (Нідерланди), 100% акціонерного капіталу ESPV Limited (володіє корпоративними правами групи "Еста" (галузевий холдинг СКМ у сфері нерухомості), UMBH (Ukrainian Machine Building Holding) (Кіпр) володіє більш 50% у ВАТ "Донецькгірмаш", 100% Vesco Limited (Кіпр) (володіє компанією "Веско" – великий в Україні підприємство по відкритому видобутку глин, що володіють високою пластичністю, білим кольором і міцністю після випалювання, використовуваних для виробництва керамічної плитки, порцеляни, фаянсу, скла, кришталю, електроізоляторів, санфаянса, цегли і черепиці), 100% Parallel Nafta (володіє корпоративними правами паливної групи "Паралель" (автозаправки) , 100% "СКМ Фінанс", 100% акцій холдингу ДТЕК та інші активи.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook