Суддю Печерського районного суду Києва Ларису Цокол, яка відмовилася арештовувати екс-президента Грузії Міхєїла Саакашвілі, тимчасово відсторонено від виконання посадових обов’язків.

Читайте також: Саакашвілі звинуватили у причетності до вбивства грузинського мільйонера

Про це повідомляє УНН з посиланням на Вищу раду правосуддя.

"Згідно з частиною сьомою статті 49 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" і частиною другою статті 62 Закону України "Про Вищу раду правосуддя", враховуючи рішення, ухвалене Першою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя 19 жовтня 2018 року, суддю Печерського районного суду міста Києва Цокол Ларису Іванівну відсторонено від здійснення правосуддя", – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у ВРП, у разі ухвалення органом, що розглядає справи про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення судді з посади такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя.

Читайте також: Саакашвілі заявив, що братиме участь у парламентських виборах в Україні

"Строк дії відсторонення суддів від здійснення правосуддя – до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати", – зауважили у ВРП.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter