Довкола змін до Кримінального кодексу дуже швидко виникло багато міфів. в.о. глави МОЗ Уляна Супрун пояснила, що означає згода на секс та чому важливе розширення понять "сексуальне насильство" і "зґвалтування".

Читайте також: Комаровський розвінчав популярний міф про здоров'я дітей

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбук.

За її словами, відтепер сексуальним насильством буде також вчинення будь-яких насильницьких дій сексуального характеру, не пов’язаних із проникненням в тіло іншої особи, без добровільної згоди потерпілої особи. Раніше ж закон визначав сексуальне насильство як примус до статевих зносин силою або шантажем, або ж якщо особа була в безпорадному стані.

"Важливо, що тепер зловмисники будуть винні у тому, що вони не отримали не тільки однозначної конкретної згоди на секс, а й на будь-які принизливі дії стосовно жертви. Оновлення ж поняття "зґвалтування" полягає в тому, що відтепер ним вважатимуться дії сексуального характеру, що пов’язані з проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій або будь-якого іншого предмета, без добровільної згоди потерпілої особи", – розповіла вона.

Читайте також: Фахівці розповіли, як повернутися до тренувань після свят

Також Супрун опублікувала ролик про важливість згоди на секс, яке переклав на українську Центр "Жіночі перспективи".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter