Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками має відкликати раніше видане розпорядження про тимчасове вилучення вакцини Імовакс Поліо та вакцини для профілактики дифтерії, правця та кашлюку.

Читайте також: Медична реформа діє: українцям назвали тарифи на лікування

Про це заявила в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун у Facebook.

"Результати розслідування смерті 6-місячної дівчинки в Тернопільській області, яке проводила регіональна група оперативного реагування, доводять, що між щеплення, яке вона отримала напередодні, та смертю немає жодного зв‘язку.

Ми співчуваємо рідним та близьким дівчинки. Втрата життя дитини – це трагедія для сім‘ї й непоправна втрата для всієї країни.

Читайте також: Супрун назвала причину нового спалаху кору

Такі випадки завжди викликають біль. Проте необережність у поширенні інформації, передчасні висновки, неперевірені дані можуть спричинити ще більшу катастрофу.

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками має відкликати раніше видане розпорядження про тимчасове вилучення вакцини Імовакс Поліо та вакцини для профілактики дифтерії, правця та кашлюку", – написала вона.

Супрун також додала, що кожен з летальних випадків, які збігаються з часом, коли була зроблена вакцинація, ретельно розслідується та встановлюється справжня причина смерті. Цей процес потребує часу і у кожен критичний період Міністерство охорони здоров'я України було б дуже вдячне журналістській спільноті за максимальну виваженість та професійність у висвітленні подій.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter