До першого заступника голови Волинської обласної ради Олександра Пирожика надійшло звернення мешканця села Раків Ліс Камінь-Каширського району Лєсніка Миколи Климовича, постраждалого від аварії на ЧАЕС І категорії, інваліда пожиттєво.
Заявник порушує питання щодо свавільних дій та можливих корупційних діянь посадових осіб Камінь-Каширського районного відділу Центру Державного земельного кадастру, через які вони з матір'ю не можуть прийняти успадковану землю.

Читайте також: "Хтось сервери тирить, а хтось – санаторій": Волиньрада перевірить законність переходу "Проліску" у власність сільради

"Оскільки в ДЗК, зі слів заявника, неправомірно встановили і відмовляють у поновленні натуральних меж земельної ділянки та присвоєнні їй кадастрового номера. Тяганина триває вже багато років – і, на думку заявників, містить очевидну корупційну складову.

Сподіваюся, у Вас вистачить повноважень дати необхідні доручення і скерувати документи в належні інстанції, забезпечити проведення необхідних перевірок відомостей, викладених у заявах громадянина Лєсніка М.К., та забезпечити відповідний правовий прокурорський нагляд за цією справою.

Читайте також: На Волині інвалід не може отримати успадковану землю через свавілля чиновників

Враховуючи викладене, відповідно до Законів України "Про статус депутатів місцевих рад", "Про місцеве самоврядування в Україні",
ПРОШУ:

1. Здійснити перевірку відомостей, викладених у заяві гр. Лєсніка М.К., у т.ч. щодо правомірності дій (бездіяльності) та можливих свавільних чи корупційних діянь посадових осіб Камінь-Каширського районного відділу Центру Державного земельного кадастру, та вжити вичерпних заходів щодо усунення їх негативних наслідків.

2. Посприяти заявнику у відновленні справедливості та, в межах повноважень, зобов’язання відповідних державних інституцій вчинити дії щодо поновлення меж земельної ділянки, присвоєнні їй кадастрового номера та забезпечення можливості належного успадкування.

3. В разі потреби та необхідності прошу також розглянути можливість представлення органами прокуратури в судових інстанціях інтересів громадянина Лєсніка М.К., котрий є постраждалим від аварії на ЧАЕС І категорії та інвалідом пожиттєво.

4. Взяти хід розслідування по цій справі під особистий контроль.

Про результати розгляду цього депутатського запиту прошу належним чином поінформувати мене та заявника", – йдеться у депутатському запиті пана Пирожика до прокурора. Запит підтримано більшістю.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook