У ніч на 1 жовтня батько з вісьмома дітьми, в тому числі з півторамісячним немовлям, до третьої ночі стояв на трасі, адже його зупинили на виїзді з Любомля поліцейські.

Читайте також: В Україні водіям можуть дозволити їзду без прав: як це буде

Про це пише Наталія Камишнікова на сторінках РАДАРу.

З її слів, опівночі РАДАРу зателефонував нововолинський водій – Андрій Миколайович. Його зупинили на виїзді з Любомля поліцейські, які не назвалися.

Перевірили авто за електронною системою "Рубіж" і виявили, що власник машини (а нововолинець їздить за довіреністю) був оштрафований і досі не сплатив штраф. Цей власник мешкає в іншій області, а нововолинець став заручником ситуації, пише видання.

Поліцеські повідомили, що бус конфіскують і поставлять на штрафмайданчик у Любомлі, водію ж сказали "вийти із усіма своїми пасажирами серед ночі і йти, куди знає".

В машині, до слова, перебувало 8 дітей Андрія, найменшому – півтора місяця.

"Це не наша проблема, – сказали Андрію патрульні. – Хочеш – наймай таксі. А хочеш – іди зі своїми дітьми в готель і ночуй там, а вранці лови таксі…", - розповів водій.

Читайте також: Скандал в поліції: оголені дівчата на фоні поліцейської автівки викликали обурення в соцмережах (відео)

Як повідомляє Камишнікова, РАДАР телефоном запропонував цілком законний варіант: один із патрульних сяде в бус, доїде разом із багатодітною родиною до Нововолинська, а звідти – якщо вже не можна залишити бус на штрафмайданчику в Нововолинську – доправить його в Любомль.

Патрульні відмовилися, назватись теж відмовлялися. І лише на настійливу вимогу журналістки сказали свої імена: лейтенант поліції Олександр Володимирович Яговенко, рядовий Богдан Володимирович Пархонюк.

Як згодом, повідомила журналістка у Фейсбуці, о третій ночі спеціально по сім'ю примчав із Нововолинська знайомий, забрав своєю машиною, а бус лишився в Любомлі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter