Депутати Львівської облради 15 травня ухвалили звернення до президента України Петра Порошенка з проханням позбавити Віталія Козловського звання "Заслужений артист України".

Читайте також: Віталій Козловський таємно виступав на концерті до 9 травня в Росії

Звернення, запропоноване депутаткою Мирославою Бабінською, підтримали 44 депутати, передає "Zaxid. net".

Причиною звернення стало те, що Віталій Козловський виступив на концерті до Дня перемоги у Москві 9 травня.

"Вважаємо це не лише величезною ганьбою та запроданством, але й наругою над пам'яттю тих загиблих воїнів, які віддали своє життя за територіальну цілісність держави в російсько-українській війні, що й досі триває на сході. Переконані, що така аморальна особа не може мати статус заслуженого артиста України, адже Віталієві Козловському указом президента від 16 січня 2009 року було присвоєне це звання власне "за вагомий особистий внесок у справу консолідації українського суспільства, розбудову демократичної, соціальної і правової держави", – зазначено у зверненні депутатів ЛОР.

Також вони закликали позбавити звання й інших заслужених та народних артистів, які під час російсько-української війни гастролювали в РФ.

Читайте також: Козловський не боїться цькувань за виступ в РФ до 9 травня

Нагадаємо, після того як фотографії з концерту за участі львівського співака у Москві оприлюднили користувачі соцмереж, Віталій Козловський заявив, що метою його виступу в Росії було "просувати українську ідею і нашу правду простим людям". У чому саме полягало просування української ідеї, Козловський не пояснив.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter