У центрі Луцька 31 січня та 1 лютого виявили невідому агітаторку, яка розповсюджувала спецвипуск газети "Рідна" під назвою "Чесна країна". У газеті містяться публікації негативного змісту стосовно кількох кандидатів у Президенти України та матеріали позитивного змісту про їхніх опонентів.

Читайте також: "Копійчані люди": лучанин показав, як Порошенко скуповує електорат (відео)

Інцидент трапився на вулиці Лесі Українки, повідомляє ОПОРА.

Отримавши примірник, представники ОПОРИ поцікавилися, звідки у жінки ці газети та хто їх видав. Вона відповіла, що "своїх не здає",  потім додала, що це був "знакомий, Пєтя" та вирушила у протилежному напрямку.

Газета "Чесна країна", яку поширювали серед лучан, складається із 12-ти сторінок. На першій шпальті розміщена публікація "Перший у 2019 – Каплін подав документи кандидата в Президенти до ЦВК", у якій йдеться також про пункти президентської програми кандидата. Окрім того, у виданні міститься публікація "Каплін проти Тимошенко. Рахунок 4:2!". У ній розповідають, що кандидат Сергій Каплін ("Соціал-демократична партія") "сміливо критикує" іншого кандидата Юлію Тимошенко (Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина") та про реальну собівартість газу. Також на розвороті міститься публікація "Рейтинги лівих ростуть, а Тимошенко та Зеленського падають, – опитування".

Окрім того, у виданні розміщені інтерв’ю із кандидатами у президенти та Олександром Морозом ("Соціалістична партія Олександра Мороза") та Ольгою Богомолець (самовисування), а також ще дві публікації стосовно Богомолець – "Українці заслуговують на справедливу владу" та "Кір: спалах чи епідемія", де наведені цитати кандидатки в президенти. У рубриці "Обличчя країни" серед інших осіб наведені й довідки про Сергія Капліна, Олександра Мороза та Ольги Богомолець.

Читайте також: На Волині для підкупу виборців Порошенко створив цілу мережу (фото)

Далі у рубриці Кримінальна країна розмістили публікацію із негативним змістом стосовно Юлії Тимошенко. Стаття під назвою "10-річчя ганебного газового парку Тимошенко-Путіна" розпочинається із інформації, що Сергій Каплін попросив дати належну оцінку цим угодам через законопроект, зареєстрований у Верховній Раді. Далі йдуть підзаголовки "Кримінальний дует з Лазаренком", "Як з російським "Газпромом" обдурити українську державу" та "Газова кабала 2009 року", де розповідають про діяльність Юлії Тимошенко.

Окрім того, видання на цілу сторінку розмістило рубрику "Чесно/нечесно", у якій описують певні тези стосовно низки кандидатів у президенти. Відповідно, у частині "Чесно" розміщена інформація стосовно кандидатів Сергія Капліна, Ольги Богомолець та Олександра Мороза. У "Нечесно" - про кандидатів Анатолія Гриценка ("Громадянська позиція"), Юлію Тимошенко, Володимира Зеленського ("Слуга народу"), Олега Ляшка (Радикальна партія Олега Ляшка) та імовірного кандидата, чинного президента Петра Порошенка (самовисування).

Зазначають, що на останній сторінці, у рубриці "Гумор" є анекдоти із негативним підтекстом про Юлію Тимошенко, Олега Ляшка та Володимира Зеленського. Також цю рубрику ілюстрували карикатурою із зображення Юлії Тимошенко та бізнесмена Ігоря Коломойського і надписом "Новий курс олігархату".

Всередину газети була вкладена інша – партійна газета "Соціал-демократичної партії" за січень 2019 року. У виданні йдеться про те, що Сергій Каплін іде в президенти, а також обіцянки підняти зарплати та пенсії, успіхи кандидата тощо. Натомість газета не містить вихідних даних.

Читайте також: Підкуп виборців розпочався відкрито: БПП роздає гроші населенню, порушуючи закон (відео)

Керівник Волинської обласної організації "Соціал-демократичної партії" Петро Закс повідомив, що йому нічого не відомо про ці газети. За його словами, у партії у Луцьку немає приймальні чи агітаторів. Більше того, за його словами, наразі осередок не веде ніякої активної діяльності. Щодо газет він порадив звернутися із питаннями до центрального штабу Сергія Капліна. Однак за номером телефону, вказаним на сайті "Соціал-демократичної партії", не вдалося отримати коментарів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter