Священик села Лобачівка Горохівського району всіляко намагається зашкодити переходу громади до Православної церкви України. 

Читайте також: Громада села на Волині приєдналася до ПЦУ

Обзиває своїх прихожан грішниками, просить покаятися та не йти до сатанинської церкви, повідомили "Волинь Online" жителі Лобачівки.

Мешканці села розповіли, що священик свариться з людьми за те, що хочуть переходити до ПЦУ. Вимагав у жінки, яка ходила збирати підписи, аби вона показала, хто підписався за ПЦУ. До слова, жінка вже пенсіонерка та поважна у селі людина, адже пропрацювала багато років вчителем.

Також за словами місцевих, священик заявив своїм прихожанам, що вони всі грішні та йдуть у сатанинську церкву.

Жінка, яка збирає підписи, розповіла, що після Богослужіння, священик став сварити її, що вона збирає підписи за "сатанинську церкву", почав просити подивитися ті підписи. Виніс Євангеліє та став з люттю до неї говорити, аби покаялася.

Читайте також: "Вона вчиняє розкол": на Волині священик МП напав на жінку

"Я сказала йому, що тих підписів не маю з собою. Забула тільки сказати, що Євангеліє треба брати чистими руками та з чистими думками", – додає жінка.

За словами жінки, більшість у селі підписалося за ПЦУ. Щоправда, збирала вона підписи на звичайні листки, бо бланків отримати від сільського голови так і не змогла.

Ще одні мешканці додають, що збори будуть цієї неділі, 17 лютого.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook