На окупованих територіях Донбасу представники УПЦ МП Донецької та Маріупольської єпархії вербують бойовиків із прихожан.

Читайте також: Дитині продали алкоголь у храмі Московського патріархату (відео)

"Священники" періодично проводять "роз'яснювальні бесіди" про "неправомірності дій карателів" – ЗС України. Про це повідомив координатор "Інформаційного опору" Дмитро Тимчуку Facebook.

За його словами, "духовні наставники" вербують нових бойовиків розмовами про необхідність захищати "молоду республіку" і навислу загрозу над "російською православною вірою", яку хочуть викорінити "бандерівці".

Читайте також: Священик, який скоїв ДТП заявив, що був п'яним від причастя

"Як правило, для бесіди вибираються представники чоловічої статі призовного віку і придатні до військової служби. У процесі спілкування встановлюється їхнє ставлення до української влади і, в разі отримання відповіді про невдоволення нею тощо робляться пропозиції з фінансовим інтересом. При цьому, потенційним кандидатам пропонується кілька варіантів діяльності на благо "церкви і ДНР ". Один із них - безпосереднє проходження служби в лавах незаконних збройних формувань. Інший – інформаційна допомога, а саме надання інформації про діяльність і переміщенні підрозділів ЗС України та інших силових органів уздовж лінії розмежування", – повідомив Тимчук.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter