У середу, 27 березня, чинний президент Петро Порошенко провів передвиборний мітинг у Вінниці, куди на зустріч із ним завітали представники "Нацкорпусу". Проте не обійшлося без традиційної бійки з правоохоронцями, димовими шашками та газовими балончиками.

Читайте також: На виступі Порошенка в Івано-Франківську стались сутички між активістами, "тітушками" та силовиками (Відео)

Незважаючи на те, що представники "Нацкорпусу" всюди супроводжують Порошенка і "тепло" зустрічають його у кожному місті, Президент все ж ввів людей в оману, опублікувавши на своїй сторінці у Facebook традиційний пост про гостинність.

"Дякую за тепло, слова та віру в перемогу", – написав Петро Порошенко, не показавши справжню суть мітингу.

Додамо, що біля сцени як завжди стояли "ПеТушки", які всюди супроводжують та "охороняють" "гаранта" від народу та від незручних питань. Тітушки по кругу обступили Петра Порошенка, забороняючи при цьому знімати журналістам.

Правоохоронці, які напередодні були добре проінформовані, стали "бетонною стіною" та відгородили "гаранта" від активістів, котрі хотіли поставити йому свої запитання:

"Ми хочемо прийти на зустріч президента з вінничани і задати йому питання, де обіцяні "відрубані руки" корупціонерів, зокрема Свинарчука, пройдемо ходою до місця зустрічі, щоб заявити свою позицію і почути його відповіді", – розповів співорганізатор акції, голова "Національних дружин" Вінниччини Андрій Вербецький.

Читайте також: Скільки і за що саме платили людям на мітингу Порошенка у Києві: названі суми

І саме у той момент, коли поліція лупцювала та не дозволяла активістам потрапити до Порошенка, на сторінці у президента з'являється допис: "Атмосферу доброзичливості, затишку і комфорту відчуває кожен, хто приїжджає до Вінниці". 

Окрім того, поліція повідомляє, що "Нацкорпус" у сутичках із правоохоронцями використовував димові шашки та газові балончики, а також кидався камінням, за що було затримано 3 людини. Проте, активісти запевняють, що учасників ходи силовики намагалися заблокувати в 500 метрах від сцени, а потім почали бити кийками і затримувати.

Читайте також: Порошенко, який втікає з власного мітингу, став головним мемом мережі (фото)

Нагадаємо, що це уже не перший випадок, коли силовики затримують активістів та лупцюють їх за те, що вони приходять на зустріч із Порошенком, аби поставити йому головні питання: "Де відрубані руки?". Проте, зазвичай, учасники акції не потрапляють на зуст річ з "гарантом", оскільки сумлінна поліція не підпускає їх до чинного Президента.

За матеріалами "Страна. юа".

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook