Пандемія коронавірусу продовжується, але до неї з приходом осені приєднався сплеск респіраторних захворювань. У їх числі грип. На думку лікаря-епідеміолога Людмили Мухарської, людина самостійно не зможе відрізнити грип від COVID-19. Навіть при появі перших симптомів це неможливо.

Читайте також: Що робити при задишці після тяжкого перебігу COVID-19

Як повідомила медик "Обозревателю", різниця між цими двома інфекціями є, але її здатні побачити тільки кваліфіковані лікарі. 

Лікар порадила при перших симптомах захворювання відразу ж звертатися до сімейного лікаря, через те, що тільки він зможе прийняти рішення і сказати, що робити далі.

Одночасно американський лікар зазначає, що першим істотною відзнакою грипу та коронавірусу є те, що симптоми грипу з'являються дуже стрімко і швидко. У випадку з COVID-19 спочатку ви можете відчути легке нездужання і слабкість, а вже через час відчуєте на собі нові симптоми.

Читайте також: Лікарі повідомили, яка ознака вкаже на важку форму коронавірусу

Нагадаємо, що в Україні за останню добу встановлено новий антирекорд з коронавірусом. Так, на 8 жовтня зафіксовано 5397 нових випадків.

До речі, головний санітарний лікар Віктор Ляшко не виключає введення тотального карантину в Україні через 14 днів. Це відбудеться в тому випадку, якщо цифри захворюваності коронавірусом в нашій країні будуть рости.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook