10 липня 2018 року екс-глава НБУ Валерія Гонтарєва опублікувала виправлену декларацію про доходи за 2016 рік.

Читайте також: Компанію Гонтарєвої звинуватили у сприянні виведенню $1,5 млрд Януковича

У декларації, зокрема, вказана зарплата її сина Антона Гонтарєва, отримана за основним місцем роботи, розміром 68 489 грн. Джерело доходу – ТОВ "Інтерстарч Україна". Відповідно до реєстру власник компанії Петро Порошенко. ТОВ "Інтерстарч Україна" є також і в декларації президента за 2016 рік (англійська назва – "INTERSTARCH UKRAINE").

Цікаво, що в первісній декларації за 2016 рік Валерія Гонтарєва "забула" вказати назву компанії, в якій її син отримав зарплату. Там записано "член сім'ї не надав інформацію". І сам розмір зарплати Антона Гонтарєва вказано помилково – 52 000 грн.

Важко уявити, що Валерія Олексіївна не знала, де працює її син.

Ще в 2011 році компанія ICU, співвласницею якої була Гонтарєва, допомагала німецькій фірмі з такою ж назвою "Interstarch" GmbH, купити за 50 млн дол завод з виробництва крохмалю (крохмальної патоки) з пшениці в німецькому місті Цайц.

Читайте також: Гонтарева вже півроку перебуває у відпустці

Німецька фірма "Interstarch" пов'язана з Порошенком. У грудні 2013 року Антимонопольний комітет України дав дозвіл гендиректору ТОВ "Укрпромінвест-Агро" Євгену Саєнко стати головою наглядової ради компанії "Interstarch" GmbH (Німеччина). "Укрпромінвест-Агро" належить Петру Порошенку.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook