Пишні статки волинського митника Миколи Хурсяка, який теж був присутній на дні народженні Олександра Оникійчука, просто вражають.

Читайте також: Елітний маєток та 10 земельних ділянок на Світязі: як живе скандальний митник "Ягодина", який побив журналістів (відео)

Будинок вражає не менше як будинок Олександра Марчука. При тому, що Микола Хурсяк заробляє на митниці 16 тисяч гривень. Його ж дружина працює згідно з інформацією в декларації у Л.бомльській РДА і заробляє менше 9 тисяч гривень у місяць.

Та це не завадило сімейству збудувати величезну садибу. Іменні ворота – три літери МХР. Високим парканом обгороджено гектари землі.

Загалом, у декларації Миколи Хурсяка журналісти нарахували 5 земельних ділянок у Згоранах і одну у Шацьку. Землю митник купив.

Дуже вражає, як сім`я Миколи Хурсяка вміє економити. Сам митник живе на державну зарплату. Його дружина – психолог.

Микола Хурсяк разом з дружиною за чотири роки, якщо додати зарплату, заробили 806 тисяч гривень. Це 17 тисяч гривень в місяць на сім'ю. При таких статках вони утримують будинок на 230 квадратів, купують земельну ділянку на Світязі, щоправда дуже дешево, за 19 тисяч гривень та автомобіль Toyota Tacoma 2006 року, вартістю 50 тисяч гривень. Трохи менше як 2000 доларів. Щоправда цей автомобіль насправді коштує 11 тисяч доларів.

Попри витрати на землю у Шацьку та елітну автівку, статки Хурсяків лише зростають. Станом на 2015 рік вони становили 405 тисяч гривень, а станом на 2018 рік сума зросла до 614 тисяч гривень. Тобто із заробітної платні вони примудрилися відкласти понад 200 тисяч гривень. Відзначимо, що Микола та Олена Хурсяк мають ще й двоє синів. Один малолітній, а другий вже на своїх хлібах. Тому й мабуть батько не вказує сина у своїй декларації.

Читайте також: Хто вони і за що?: п'яні волинські митники жорстоко побили та пограбували журналістів (відео побиття)

Старший Володимир Хурсяк займається розмитненням м'яса. З 2019 року він підприємець. І хоча бізнесом займається буквально зі вчорашнього дня – проживає син митника з молодою дружиною та дитиною в Києві в Голосіївському районі. Тяжко уявити, що тут може жити син митника з Волині, бо квартиру у цій елітній новобудові може дозволити лише мільйонер. Ціни для продажу просто неймовірно високі. Квартири тут коштують від 100 до 300 тисяч доларів. 

Відомо, що син Миколи Хурсяка їздить на новенькому Мерсі. Ось так живуть діти середньостатистичного митника. І усього цього багатства немає у декларації. Адже, ані податкова, ані НАБУ, ані НАЗК, ці божевільні статки, не цікавлять. 

Детальніше дивіться у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook