Прокурора-хабарника, який є сином відомого волинського медіавласника випустили під заставу у сумі 140,96 тисячі гривень. Таке рішення виніс Луцький міськрайонний суд.

Читайте також: Прокурор, затриманий на хабарі у Луцьку – син заслуженого журналіста України

Богдана Шумика затримали як підозрюваного в рамках розслідування кримінального провадження. 27 січня йому оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального Кодексу України, а 28 січня ухвалою слідчого судді Луцького міськрайонного суду підозрюваному обрано запобіжний захід – заставу, пише Інформаційне агенство Волинські Новини.

28 лютого відповідно до постанови заступника Генерального прокурора України, зазначене кримінальне провадження передане за підслідністю до Головного слідчого управління СБ України.

Читайте також: На Волині правоохоронці фабрикують злочини і зухвало обкрадають людей

У щорічній декларації за 2017 рік, поданій 27 березня, прокурор-хабарник вказав, що проживає у селі Зміїнець Луцького району, володіє земельними ділянками площею 0,0818 гектара у Рожищі, 0,084 гектара у Княгининку Луцького району, користується будинком площею 300 метрів квадратних у Зміїнці. Також він вказав, що користується автомобілем Toyota Camry 2008 року випуску, що належить Олексію Шумику.

Його зарплата у 2017 році становила 259,545 тисячі гривень. Як і у 2016 році, він не вказав у декларації про наявність будь-яких грошових активів.

Нагадаємо, 26 січня, прокурора волинської прокуратури Богдана Шумика затримали під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 2 тисячі доларів. Слідчі спецслужби встановили, що посадовець вимагав гроші від жінки одного із засуджених для того, щоб вирішити питання про дострокове звільнення її чоловіка.

Його батько, заслужений журналіст України Олексій Шумік фігурував у ряді скандалів. Зокрема, у лютому 2012 року у кабінеті шеф-редактора "Волинської правди" Олексія Шуміка трапився неприємний інцидент між ним та журналісткою видання Наталкою Поліщук. Журналістка стверджує, що зайшла до керівника видання, аби з’ясувати, чому їй виплатили лише частину заробітної плати. Вона стверджує, що відбулася суперечка, під час якої Шумик міцно схопив її за руку та штовхнув у стіну.
Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter