13 лютого у ЗМІ з’явилася інформація про телефонну розмову Порошенка з Путіним з нагоди річниці схвалення других мінських угод. Пізніше її підтвердив прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков, - йдеться на сайті Репортер.

Читайте також: Після Мальдів – на Віденський бал: брудний танець Головнокомандувача

За його словами, український президент висловив співчуття у зв’язку з авіакатастрофою, яка сталася на днях під Москвою. Поговорили про обмін полоненими. А також мінські домовленості. У Порошенка мовчать і ніяк не коментують розмову, але й не спростовують, що вона була.

Справді, позавчора була телефонна розмова між Порошенком і Путіним, телефонував Порошенко. Президент України висловив співчуття главі російської держави у зв’язку з авіакатастрофою, яка сталася напередодні, – сказав Пєсков.

Речник Путіна додав, що під час розмови також згадувалася тема необхідності продовження розпочатого до Нового року процесу обміну утримуваними особами.

Співголова ГІ “Права справа” Дмитро Снєгирьов вважає, що телефонна розмова Порошенка і Путіна свідчить про існування певних домовленостей і компромісів щодо місії ООН на Донбасі. Те, що співрозмовники говорили про обмін військовополоненими, більше схоже на прикриття.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter