На три дні до Луцька приїхали театри з України та з-за кордону. Вони демонструватимуть лучанам свою майстерність, дивуватимуть новими постановками та власним баченням подачі матеріалу. Повідомляє Луцька міська рада.

Читайте також: Делегація Луцької міськради привітала з тисячоліттям древній Брест

І все це відбуватиметься у рамках уже шостого Міжнародного театрального фестивалю “Мандрівний вішак”. Проєкт реалізовується народним театром-студією "ГаРмИдЕр" за підтримки департаменту культури міської ради.

Сьогодні на оглядовому майданчику поблизу будинку скульптора Миколи Голованя у Старому місті відбулося відкриття фестивалю. Разом з лучанами на захід завітали й заступник міського голови Ірина Чебелюк, директор департаменту культури міської ради Тетяна Гнатів.

Розпочався захід із міні-вистави, під час якої актори театру-студії "ГаРмИдЕр" в ігровій формі зустріли представників колективів, які завітали до Луцька на фестиваль. Учасники прибули до будинку скульптора Миколи Голованя на човні річкою Стир. Їх під гучні оплески на причалі зустрічали пошановувачі театрального мистецтва.

Також під час заходу було представлено символ фестивалю – вішак, адже саме з нього починається будь-який театр. Він мандруватиме з учасниками на кожну виставу.

З вітальним словом до учасників фестивалю звернулась заступник міського голови Ірина Чебелюк.

"Надзвичайно приємно, що такий цікавий, сучасний та креативний фестиваль відбувається саме у Луцьку. Ми раді вітати гостей у нашому місті. Раді, що театр "ГаРмИдЕр" його організовує за нашої підтримки та допомоги Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку. Бачу тут багато молодих людей і бажаю кожному з вас відчути у нашому місті щось особливе. Бажаю, аби у рамках цих трьох фестивальних днів змогли почерпнути багато емоцій. Всім гарного дійства", – наголосила вона.

Варто зазначити, що особливістю фестивалю "Мандрівний вішак" є те, що вистави відбуватимуться не на театральних сценах, а у різноманітних локаціях нашого міста.

Свою майстерність цьогоріч демонструватимуть театр "Шарж" (Київ), театр "СМАЙЛ" (Конотоп), театр-студія "11" (Київ), арт-проєкт "Театр на Перехресті" (Чернівці), театр "Май Буш" (Київ), колоборація театру "Дах" (Київ) та хореографічного театру "Dansema" (Вільнюс, Литва), проект Сашка Брами (Львів), НomoCosmos Independent Theatre Company (Мінськ, Білорусь).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook