Телефон вже давно став невід'ємною частиною нашого життя. Ми засинаємо й прокидаємося з мобільним телефоном, використовуємо під час роботи, а й іноді під час кермування автомобілем.

Читайте також: Готуйтеся віддати 170 тисяч: в серпні кардинально зміниться життя власників "євроблях"

Однак Законом України заборонено говорити по телефону під час їзди за кермом, пише Знай.юа.

Згідно з пунктом 2.9 (д) Правил дорожнього руху України, водієві забороняється під час руху транспортного засобу користуватися засобами зв'язку, тримаючи їх у руці (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання).

Обмеження пов’язані з тим, що при спілкуванні по мобільному реакція водія сповільнюється, що може призвести до аварій. За те, що водій користується телефоном під час водіння передбачені штрафи.

Суми штрафів:

425 грн – якщо розмова по телефону не призвела до жодних наслідків.

680 грн або позбавлення посвідчення водія на термін від 6 місяців до року – якщо дії примусили інших учасників дорожнього руху змінити швидкість, напрямок руху або вжити інших заходів безпеки.

Проте у разі визнання судом водія винним вилучене посвідчення водія можна буде повернути після проходження медичного огляду та успішного складення в сервісному центрі МВС теоретичного і практичного іспиту.

Читайте також: Зеленський розповів, що збирається робити із "євробляхами"

Використовувати засоби зв'язку можна тільки за допомогою спеціальної гарнітури, яка дозволяє не відволікатися від керування транспортним засобом. Тим не менш, навіть розмова по телефону за кермом за допомогою гарнітури "hands-free" у поліції радять звести до мінімуму.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook