На Волині знову активізувалися телефонні шахраї, які представляються працівниками банків, та стверджують, що вони хочуть зберегти вашу карту від ризиків оплати послуг в інтернеті.

Читайте також: Волинянин купував трактор через інтернет: ні техніки, ні грошей

Про це Під Прицілом повідомила жителька рожищенського району.

За її словами з номера +380 (91) 940 26 33 телефонують невідомі, які вводять в оману та розповідають, що з вашого «приват24» хочуть розрахуватися в інтернет магазині Rozetka ідля того, що б це не трапилося потрібно продиктувати код, який прийде на телефон закріплений за кредитною карткою.

Шахраї відразу ж випитують суму грошей на карті та в агресивній хамовитій формі вимагають продиктувати код. У конкретному випадку до людини телефонували вже близько 10 разів. Спочатку з жінкою говорить одна людина потім нібито йде переключення на іншого оператора, створюючи ілюзію справжнього колл-центру.

Варто зазначити, що дані шахрайські схеми проводять саме з клієнтами Приватбанку, персональні дані яких, після зміни власника потрапили до Росії.

Коли жителька Рожищенського району звернулася до поліції, то їй для того що б відбити бажання надалі звертатися до правоохоронців запропонували прислати наряд поліції. Очевидно, що поліція не дуже хоче розслідувати подібні справи, адже для такої справи можна залишити усну заяву з вказаним номером телефона шахраїв.

Під Прицілом нагадує, що повідомляти свої контактні дані та будь-яку особисту інформацію можна лише кваліфікованим та перевіреним працівникам банків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook