Суд у Москві признав законним рішення про накладення штрафу на компанію Telegram Messenger LLP (Тelegram) за те, що там відмовились надавати доступ працівникам ФСБ до особистих повідомлень користувачів. Тепер компанія, яка зареєстрована в Лондоні буде змушена виплатити штраф в сумі 800 тисяч рублів.

Читайте також: У популярному месенджері Telegram почали банити за піратський контент

Про це повідомляє Інтерфакс. Росія.

Суддя лишила без задоволення апеляційну скаргу Telegram Messenger LLP. Таким чином, дане рішення набрало чинності у вівторок, 12 грудня, і стало обов'язковим для виконання.

Раніше один із адвокатів компанії Дмитро Дінзе заявив у суді, що ФСБ просила у його підзахисних ключі для розшифровки повідомлень фігурантів справи про теракт у Петербурзі. Захисник також повідомив, що вказані номери телефонів не використовуються власниками з квітня 2017 року, бо були вилучені у них в межах кримінального провадження. Таким чином, ФСБ "вводила суд в оману проханням надати інформацію за цими номерами з липня 2017 року".

Дмитро Дінзе наголосив, що навіть якби Telegram і хотів надати Службі безпеки ключі дешифрування, то це технічно неможливо було б зробити.

Роскомнадзор повинен дати месенджеру не менше 15 днів на виконання вимог закону про передачу ключів ФСБ. Після закінчення цього терміну Telegram може бути заблокований на території Росії.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook