Депутати Луцькради, які наразі представляють меншість, забили на сполох через  нібито дерибан землі нинішньою владою. Що ж нагадаємо нашим читачам, чим ті, хто зараз найбільше репетує активно займались впродовж кількох років при владі. Починаючи з 2010 року чималі ділянки землі, без зайвих питань роздавали потрібним людям за певну матеріальну нагороду.

У такий спосіб нечесні бізнесмени безкоштовно отримували землю у місті, де згодом з'являлись цілі житлові комплекси та офісні центри. Єдиними затрати для таких підприємців складали виплати так званих бонусів тодішнім депутатам за "правильне" голосування.

Читайте також: Волинська депутатка дбає не про інтереси міста, а про кишеню кількох людей

В період з 2010 по 2016 рік міськрада передала в оренду або ж продала без аукціону 433 земельні ділянки комерційного призначення, загальною площею 112 га. І лише право власності або ж оренди 19 ділянок, площею 2,5 га, продали через аукціон, інформує ІА Волинські новини.

"Атракціон небаченої щедрості" у земельному питанні влаштували кілька депутатів. Зокрема, мова про Павла Данильчука з "Народного контролю". "Борець за правду", який офіційно заявляв, що живе на 8 тисяч грн в рік, влаштував виставу одного актора на сесії Луцькради наприкінці лютого 2018 року. Він агресивно і зневажливо  поводився по відношенню до колег, намагався зірвати голосування, гучно увімкнувши музику на колонці, яку приніс до зали.

Читайте також: Керівник "Народного контролю" на Волині вимагає гроші у забудовників, щоб не перешкоджати будівництву

Відзначимо, що за словами луцької активістки Оксани Марищук, Павло Данильчук активно вибивав гроші з місцевих підприємців. Вона розповіла історію про те, як депутат вимагав гроші у відомого луцького підприємця Наталії Кушнір.

"Павло Данильчук і Ко прийшли до неї додому і сказали, що є рішення міської ради і, щоб "зам'яти" питання, вимагали в неї 20 тисяч доларів. Вона відповіла, що може дати тільки 10 тисяч, однак Данильчук не погодився на таку пропозицію і сказав, що йому потрібно ділитися з Юлією Вусенко і нині покійним Романюком. Отримавши відмову, вони рознесли приміщення вщент", – розповіла активістка.

Конкуренцію Павлу Данильчуку за різкою зміною орієнтирів може скласти Юлія Вусенко із "Самопомочі". Екс-секретар Луцькради опустилась ще нижче і дозволила собі обкласти матом опонентів та дійшла до жбурляння пляшок з водою і непристойних жестів. Юлія Вусенко давно відома своєю безпринципністю, ницістю і відсутністю будь-яких моральних цінностей. Для неї відстоювання інтересів своїх спонсорів – це все, а благо громади Луцька – ніщо.

Читайте також: Колишня секретар Луцькради шокувала поведінкою "леді": матюки, жбурляння предметів, нецензурні жести

Вона за 2 останні роки голосувала за всі рішення щодо безоплатного виділення землі потрібним людям і взяла активну й безпосередню участь у колосальному дерибані. Аж раптом зараз Юлія Вусенко вирішила, що її конкуренти чинять злочин, виділяючи ділянку забудовнику, і здійняла божевільний гвалт. Однак раптовий і награний вибух совісті екс-секретарки міськради виглядає сміховинним у світлі всіх її попередніх діянь. Отже, за акторську гру – 5, за імітацію благих намірів – 2.

Мову про ефімерний дерибан завели і горе-експерти ГО "Волинський центр урядування", кишенькової громадської організації олігарха Степана Івахіва. Цікаво, що своє невдоволення відкрито на сесії висловлював лише один зі "святої трійці" екс-заступників мера Миколи Романюка Юрій Моклиця. Інші "церуни" вели себе більш стримано.

Читайте також: Волинський ЦРУ: хто є засновником організації і що від неї чекати

Нагадаємо, що Тарас Яковлєв, будучи першим заступником міського голови, був однією з головних дійових осіб у схемі розбазарювання нерухомості і землі в Луцьку. Вона працювала за формулою "орендував-відремонтував-купив". Тобто приміщення здавалось в оренду, орендар його нібито ремонтував і купляв за копійки. Місто від цих оборудок втратило дійсно десятки мільйонів гривень. Допрацювався недоексперт Івахіва до того, що на нього відкрили кримінальне провадження

Сергій Григоренко свого часу був ледь не головним по дерибану у Луцькраді. Через нього бізнесмени вирішували свої земельні питання, а горе-депутат дирегував проплаченим голосуванням, набиваючи паралельно власні кишені.

Зараз на територіях, які подарували своїм спонсорам-бізнесменам згадані особи, виросло чимало новобудов. Проте, в новостворених ЖК немає місця лучанам, які того потребують рокоми, як і немає там квартир захисникам України.

Зауважимо, що на землі, через яку в сесійній залі виник конфлікт, розташована нерухомість, придбана на аукціоні. Зі слів депутата Сергія Були, майно мали продати за 360 тисяч гривень одній із фірм, яка наближена до екс-заступника Луцького міського голови Юрія Моклиці. Натомість в останній момент з'явилася фірма, яка купила це майно за 2,6 мільйона гривень(!!!). Це, припускає він, багатьом тоді дуже не сподобалося.

Крім того, ділянку не можна було продати з аукціону, оскільки там розміщені міські мережі та комунікації. Це суперечить чинному законодавству. Та все це не завадило колишній команді вчинити провокації під час сесійного засідання і згодом активно піарити себе як "спасителів міста" й протестувати проти надання ділянки забудовнику, який обіцяє безкоштовно виділити пристойний відсоток житлових площ для покращення житлових умов лучан.

Найгостріша реакція на порядок денний на скандальній сесії міськради виникла саме у фронтменів попереднього дерибану землі й нерухомості Луцька. Лицемірна "боротьба з вітряними млинами" вищезгаданих персон і їхніх соратників, які пролетіли "мимо каси" виглядає низько.  Чиновники і депутати, які напередодні роздали більше 100 (!!!) гектарів землі, яка належала громаді Луцька на десятки мільйонів доларів, вирішили звинуватити чинну владу у всіх гріхах.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter

Віталій Іщук