Поліція повідомила деталі трагічного інциденту, що стався на озері Світязь.

Читайте також: На Волині у ставку потонув рибалка

Нещасний випадок стався 3 липня, в урочищі Гряда на озері Світязь, що в Шацькому районі, повідомляють у прес-службі поліції у Волинській області.

Загинули 9-річні жителі Львова та Самбора, котрі разом з дорослими приїхали на відпочинок. Поліція застерігає батьків про необхідність дотримання правил безпеки під час купання.

Трагедія сталася по 17 годині. 35-річна та 40-річний жителі міста Самбір Львівської області разом із 9-річними сином і племінником приїхали на відпочинок на місцеву базу. Діти самовільно та без нагляду дорослих пішли купатися.

Увечорі рятувальники разом із поліцейськими знайшли їх у воді на відстані понад 70м. від берега. Незважаючи на реанімаційні заходи врятувати дітей медикам не вдалося.

Читайте також: На Волині втопилося четверо людей, серед них – дитина

Слідчі Шацького відділення поліції за фактом смерті двох малолітніх дітей розпочали кримінальне провадження за ч. 2 п.2 ст.115 Кримінального кодексу України.

Поліція застерігає батьків про важливість дотримання вимог безпеки під час відпочинку біля водойм.

Зокрема, не можна перебувати дітям на водоймі без супроводу дорослих, стрибати з урвищ і підвищень, пірнати у воду з човнів, катерів, містків, дамб, причалів, дерев та високих берегів, запливати за буйки або намагатися перепливти водойму, відпливати далеко від берега на надувних матрацах і кругах, якщо ви не умієте добре плавати, купатися в неустановлених місцях та за температури води нижче +18 С, подавати неправдиві сигнали тривоги, підпливати до суден, човнів і катерів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook