Лучанка у поважному віці перенесла три інсульти й проходить дороговартісне лікування. Пенсії ледь вистачає жінці на комунальні та їжу, тому попросила підтримки в нардепа. Втім, замість допомоги жінка отримала банальну відписку, що образило її до сліз.

Читайте також:  Ігор Лапін обізвав журналістів та залякував поліцією. ВІДЕО


Пенсіонерка Ольга Мірошниченко звернулася в Інформаційне агентство Волинські Новини, аби поділитися гірким досвідом звернень до нардепа від Луцька Ігоря Лапіна. Жінка хоче, аби ЗМІ написало про цю ситуацію й сподівається, що нардеп це прочитає та засоромиться через своє байдуже ставлення до лучан, завдяки яким він і отримав мандат.

"Я маю 1,5 тисячі гривень пенсії, а щодня п’ю з десяток таблеток, на які в місяць витрачаю 700-800 гривень, адже мала три інсульти. Ще ж і за квартиру треба платити, то на їжу не завжди щось лишається. Я вже зверталася за допомогою до Фонду Ігоря Палиці Тільки разом, принесла свої документи, виписки з медичної книги й мені допомогли. Але знаю, що вони дають матеріальну підтримку на рік один раз. Звісно, я це розумію, адже таких, як я, – багато. Тому пішла до Лапіна, ми ж його тому й обирали, щоб нам допомагав. У приймальні була дівчинка, попросила всі документи, прийняла їх і сказала, що на моє звернення обов'язково відреагують", – розповідає Ольга Мірошниченко.

Лучанка каже, що її обнадіяли й вона чекала на обіцяну реальну допомогу, тому їй удвічі боляче отримати банальну відписку з відмовою.

"Я думала, що вже й тут щось буде, не звикла, що мене обманюють люди, бо й і сама не обманюю. І лист від нього прийшов із Києва швидко, впродовж тижня. Дуже зраділа, але коли відкрила його, то аж заплакала. То була звичайнісінька відписка, я її читала і плакала. Він написав мені, що моє прохання ні до якої статті в законі не належить. То де совість? Я ж просила не багато, хоч що-небудь, навіть 200 гривень, мені вже було б легше. Його обирали служити народу, а він тільки собі служить. Я так зрозуміла, що він не проти, щоб і я йому ще допомогла", – розповідає засмучена жінка.

Свій лист-відповідь нардеп присвятив написанню низки законів і лише наприкінці дав відповідь з відмовою.

"Обов’язки народного депутата України не включають в себе надання будь-яким особам, що звернулися до народного депутата України, надавати матеріальну допомогу. Депутат не може виходити за рамки чинного законодавства України у своїй діяльності", – відмовив лучанці Лапін.

Нагадаємо, що нардеп вже не вперше відмовляє лучанам у допомозі, ігнорує громадські акції.

"Лутше пацанам своїм поможу", – відповідь нардепа лучанам, які збирали кошти для встановлення паркану біля ТРЦ "ПортСіті" задля безпеки дітей.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook