Після отримання Україною Томосу про автокефалію зміни церковного календаря та перенесення традиційних релігійних свят не буде. Українська автокефальна церква продовжить йти за юліанським календарем, і не буде змінювати його на григоріанський.

Читайте також: Вселенський патріархат ухвалив статут майбутньої української помісної церкви (документ)

Про це розповів керівник інформаційного відділу УПЦ КП, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря, передає Укрінформ.

"Питання календаря ніяким чином не розглядається в контексті Томосу. Ніяких змін календаря не буде. Це питання, яке потребує окремого рішення, і це рішення прийматиме сама церква", – сказав він.

Священослужитель припустив, що у майбутньому можна перейти на користування григоріанським календарем, якщо буде у цьому потреба. Проте зараз, це питання не на часі, оскільки з цього приводу немає єдиної думки.

"Є прихильники нового календаря, і є противники. І тому ми не можемо допустити, щоб церква поділилася ще й у питанні календаря", – наголосив Зоря.

Речник УПЦ КП також відзначає, що фейки про перенесення православних свят, зокрема, і Різдва, були спеціально запущені з російського боку, аби посіяти недовіру і ворожнечу між українцями.

Читайте також: Вселенський патріархат розпустив архієпископство РПЦ у Західній Європі

Зазначимо, Українська православна церква користується традиційним юліанським календарем, а західні християни дотримуються григоріанського. Католицьке Різдво, яке відзначають 25 грудня, в Україні оголошено вихідним.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter