Наближається період новорічних та різдвяних свят і відомий дієтолог Джина Флоріо розповіла про те, як не переїдати за святковим столом, йдеться на порталі marieclaire.

1. Їсти, коли насправді відчуваєш голод

Необхідно завжди прислухатись до свого шлунку. Ящо за святковим столом чи на вечірці ви відчуваєте, що ситі, то краще відмовитись від додаткової порції страви. Важливо ретельно пережовувати їжу, а не ковтати шматками. Не варто їсти, якщо вам просто нудно, адже це негативно позначиться на самопочутті і фігурі.

2. Не голодувати перед святковою вечерею

Поширена практика, коли люди у святковий день стараються тривалий час не вживати їжу, щоб ввечері досхочу наїстись на святкуванні. Цей підхід – неправильний. Через це ви ризикуєте з'їсти набагато більше, ніж насправді необхідно організму. Дієтолог радить за кілька годин до святкової вечері з'їсти їжу багату на білок. Вона збереже відчуття ситості і не дасть вам переїдати.

3. Не зловживати алгоголем

При вживанні алкоголю виникає відчуття голоду і ви самі не помітите, як з'їсте забагато. Звісно, цілком відмовлятись від міцних напоїв не потрібно, але необхідно після кожного келиха спиртного випивати склянку води. Це врятує і від переїдання, і від сп'яніння.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook