Цієї осені українські нардепи повинні визначити долю автомобілів на єврономерах. Доки можновладці у Верховній Раді та активісти поза нею готуються до баталій навколо "евроблях", ЗМІ визначили п'ятірку бюджетних авто вартістю не більше 2 тисяч доларів, на які варто звернути увагу майбутнім власникам.

Читайте також: В Польщі за скручування спідометрів ввели кримінальну відповідальність

Про це пише Сегодня.

Opel Omega B

Opel Omega B – дуже практичний автомобіль, особливо в кузові універсал. Які його переваги? Насамперед, плавність ходу, просторий салон і великий багажник. Проста конструкція дозволяє економити на обслуговуванні. Найкраще купувати рестайлінгову версію з 8-клапанним 2,0 л бензиновим двигуном, механічною коробкою передач, яку робили після 1999 року, адже у неї кузов оцинкований.

Старі неоцинковані автомобілі Opel відомі тим, що доводиться багато уваги приділяти захисту їхнього кузова.

Читайте також: Власникам "євроблях" після мітингу принесли недобру звістку

Дуже надійний 2,0 л бензиновий двигун. Експерти рекомендують брати версію саме з таким агрегатом. Дизелі Omega відрізняються середньої надійністю.

Volkswagen Golf IV

Volkswagen Golf четвертого покоління можна вважати ще "класичним" "Гольфом". Його п'яте покоління отримало сучасні на той час технології, які йому, як відомо, "не пішли на користь", хоча й призвели до хороших продажів.

Мотористи рекомендують Golf IV з 1,6 л бензиновим двигуном або 1,9 л дизелем. Найкраще брати версію з механічною коробкою передач.

Mercedes-Benz E-class W210

Mercedes-Benz E-class W210 зараз можна придбати за відносно невеликі гроші. Але тут слід врахувати, що пробіг у нього буде досить великий. Продавець, напевно, скрутить десятки, якщо не сотні, кілометрів.

Купуючи культовий "мерин", зверніть увагу на стан його кузова. "Мерседеси" тих років мали не дуже добрий захист від корозії.

Мотористи рекомендують купувати версії з 2,0 або 2,3 л бензиновими двигунами. Бензинові мотори великих обсягів у "меринів" напевно "убиті", так само як і дизелі.

Читайте також: Заборона "євроблях": як українці ставляться до такого розвитку подій

Chrysler Voyager

Мінівен Chrysler Voyager з'явився у Європі 1988 року. Це дуже практичний автомобіль з великим салоном і багажником. Ходова проста в ремонті і досить надійна. Врахуйте, що бензинові двигуни цього мінівена споживають багато палива, хоча вони спокійно переносять 92-й бензин.

Мотористи рекомендують версії з бензиновими двигунами, а не з дизелями, адже вони примхливші.

Купуючи Voyager, особливу увагу зверніть на кузов. На жаль. Американські моделі ніколи не мали гарного антикорозійного захисту.

Skoda Fabia

Компактна Skoda Fabia завжди користувалася популярністю в Україні. Вона доступна за ціною і недорога в обслуговуванні. Єдиний недолік – слабкий базовий 1,2 л бензиновий двигун. Мотористи рекомендують потужніші бензинові двигуни або 1,9 л дизель, які менше зношуються.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter