Впевненість – життєво необхідна якість, без якої не можна досягти успіху ні в спілкуванні, ні в кар'єрі, ні в сім'ї, ні в усьому житті. Люди, впевнені в собі, привертають оточуючих і легше досягають успіху, ніж закомплексовані. Невпевненість в собі і сором'язливість – не вирок. Є кілька способів перемогти свої страхи і навчитися пишатися собою.

Читайте також: Що жінки повинні знати про губну помаду

Спосіб перший – випрямити спину:

Помітно підвищує впевненість в собі пряма постава – високо підняте підборіддя і сміливий погляд вперед набагато привабливіше незграбної сутулості і опущених вниз очей.

Для виправлення постави існує ряд спеціальних вправ, що дозволяють зміцнити м'язи спини, які утримують лопатки в потрібному положенні. Це можуть бути вправи з гантелями, гімнастичні вправи зі стільцем або стіною, добре зміцнюють м'язовий корсет плавання і звичайна планка.

Планку слід виконувати через день, щоб дати м'язам відпочинок. У міру зміцнення мускулатури і звикання до навантаження збільшуйте поступово час виконання вправи до двох хвилин.

Уже через місяць регулярного боротьби з сутулістю тримати поставу стане легше, м'язова пам'ять і натренованність зроблять свою справу, а впевнений зовнішній вигляд увійде в звичку.

Спосіб другий – зменшити темп:

У стресовій ситуації може змінитися тональність голосу – він, як правило, стає вище, а темп мови прискорюється. Це може видавати невпевнену в собі людини. Під час публічних виступів потрібно свідомо зменшувати темп мови, робити паузи і не забувати дихати. У таких ситуаціях самосприйняття може обманювати, кажучи про занадто повільний темп, проте з іншої сторони вдумлива мова справить краще враження, ніж зім'ятий і плутаний монолог.

Читайте також: Вчені дійшли висновку, що сухофрукти шкідливі для здоров'я

Спосіб третій – посмішка:

Похмура, замкнута, сумна людина ніколи не стане душею компанії. Людей приваблює позитивний настрій, головним показником якого є усмішка. Причому вона повинна бути справжньою, адже фальш і натягнутість часто видно з першого погляду. Можна тренувати свою дружелюбність і щиру посмішку за допомогою дзеркала – досить розслабитися, закривши очі, і відкрити їх одночасно, посміхнувшись. Ця вправа не тільки вчить справжньою посмішці, а й підвищує настрій.

Спосіб четвертий – відкритий погляд:

Людина, оточена іншими людьми, з якими їй доводиться контактувати. Це можуть бути скороминущі зустрічі з продавцями, офіціантами, бесіди з перехожими або попутниками, робочі зустрічі з колегами по бізнесу або начальством. У будь-якій ситуації важливо дивитися співрозмовнику в очі. Не варто сором'язливо відводити погляд, зустрівшись з поглядом іншої людини. Пам'ятайте, що перші спроби найважчі, буде велика спокуса відвернутися або першому відвести погляд, але потрібно побороти себе, і далі стане легше.

Читайте також: Найщасливішою нацією у Євросоюзі є ірландці. Яке ж місце посідають українці?

Спосіб п'ятий – геть ярлики:

Найчастіше, повішений на себе ярлик, заважає адекватному самосприйняттю людини. Значно скинувши вагу, можна продовжувати вважати себе повним; влаштувавшись на гарну роботу і зустрівши свою другу половинку, можна продовжувати займатися самобичуванням і називатися невдахою. Вихід є – ситуацію потрібно відпустити, повірити в себе, повірити в свої зміни і позбутися свого ярлика. Страхи і сумніви живуть лише в голові, перешкоджаючи досягненню цілей. Іноді просто необхідно відключити голову і зайнятися справою – познайомитися з незнайомцями на вечірці, вийти з публічним виступом, поборовши свій страх.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter