Хто з нас не любить книжок? Дійсно, важко уявити таку людину. У народі кажуть: "Хто багато читає, той багато й знає". Кожен – інтелігент, бізнесмен, робітник, політик – має хоча б невеличку особисту бібліотеку.

Читайте також: Топ-5: нардеп з Волині поділилася улюбленими книгами

Сьогодні "Під Приціл" до журналіста потрапив перший заступник голови Волинської обласної ради та депутат обласної ради від фракції "Свобода" Олександр Пирожик, який поділився своїми улюбленими книгами.

"У дитинстві мені більше подобались пригодницькі розповіді-шедеври Рафаеля Сабатіні та Всеволода Нестайка. В останні ж роки став віддавати перевагу не тільки цікавому, а й корисному чтиву. Приємно, що не одну достойну добіркуТОП-5 можна скласти з творів власне волинських авторів.

 Це зокрема книги:

1. Володимир Лис"Століття Якова".

Роман – своєрідний епос-біографія одного поліського українця, який за свій столітній вік пережив п'ять держав: Російську імперію, УНР, Польщу, гітлерівську Німеччину, сталінський СРСР. Доживши до держави Україна, він опинився перед лицем і родинної, і національної драми, яка була запрограмована катастрофами XX століття.

2. Петро Боярчук"Бій під стінами храму".

Центральною подією в сюжеті повісті Петра Боярчука "Бій під стінами храму", яка розкриває маловідомі сторінки історії національно-визвольних змагань в Україні сорокових – п'ятдесятих років XX століття, став безприкладний за рівнем героїзму та жертовності бій чоти (взводу) Української Повстанської армії з навалою гітлерівських карателів, що відбувся у вересні 1943 року в Новому Загорові на Волині. 

3. Юрко Вовк"Доки смерть не розлучить нас"

Володимир і Марія… Нащадки двох родів землеробів… Побут, століттями й поколіннями вивірений до дрібниць… Але вони змушені прийняти виклик історії – і стати будівничим незалежної України. Визвольна боротьба, підпілля, фашистський полон… Кохання і зради, перемоги і зневіра.

4. Ярослав Царук"Трагедія волинських сіл 1943-1944 рр."

Висвітлено польсько-український збройний конфлікт у Володимир-Волинському районі Волинської області в роки нацистської окупації. Перелік українськихі польських жертв грунтується на спогадах місцевих селян. У вступі йдеться про передумови протистояння, викликаного прагненням польської меншини відновити владу Польщі у регіоні, де переважало українське населення.

Читайте також: ТОП-5: волинський депутат склав список улюблених книг

5. Петро Мосійчук"Спротив".

Наразі читаю: Володимир Сікевич"1918. Донецький бліц-криг", – поділився депутат.

Вікторія Прийма

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter