Усі ми звикли часто приймати душ, однак через відсутність необхідних знань про гігієну, так швидко можна нашкодити організму.

Про це повідомляє “Сегодня“.

Дерматологи вважають, що основною помилкою при дотриманні особистої гігієни є занадто часті водні процедури. Через це шкіра людини стає занадто пересушеною. Експерти зазначають, що для збереження молодості шкіри та здоров’я організму необхідно відмовитися від щоденного прийому душу, використання гелей та мила, а також радять скоротити час водних процедур та відповідально віднестися до гігієни банної мочалки. Необхідно пам’ятати і про шкіру обличчя, яку не варто підставляти під потік води.

Щоденний душ за дослідженнями працівників університету Каліфорнії може позбавити шкіру людини захисних бактерій, які протистоять інфекціям. На думку професора вірусології, найкраще приймати душ двічі на тиждень. “Якщо мити руки досить часто і приділяти увагу зоні пахв і нижче пояса, особиста гігієна через день не принесе ніякої шкоди”, – каже професор.

Якщо занадто довго приймати душ, то вода змиває виділенні із сальних залоз, які зволожують шкіру. Щоб запобігти її сухості, не варто митися більше, ніж 20 хвилин. Також важливо не користуватися щодня милом та гелями, бо це позбавляє тіло натурального бактеріального захисту. Особливо шкідливе антибактеріальне мило. Варто пам’ятати, що після прийому душу, необхідно зволожувати шкіру кремом з метою уникнення подразнення шкіри.

Під час миття важливо дотримуватися помірної температури води та не затягувати водні процедури. Гаряча вода подразнює шкіру більше, ніж тепла. До того ж необхідно слідкувати за станом банної мочалки. Рекомендується її регулярно змінювати, щоб там не розмножувалися бактерії. Це можна робити раз в два місяці, не зайвим буде також щотижня прати мочалку.