На полицях супермаркетів в наш час повно фальсифікату. Однак є продукти, які підробляють найчастіше.

Читайте також: Розповіли, який алкоголь найчастіше підробляють в Україні

Про це розповідає cosmo.

Копчена риба

Ні для кого не секрет, що багато виробників копченої риби вже давно не заморочуються і готують її за допомогою “рідкого диму”. Однак, не всі знають, що такий спосіб приготування може викликати серйозні проблеми зі здоров’ям, так як рідкий дим вважається небезпечним канцерогеном. Щоб уберегтися від підробки, важливо знати, що м’ясо риби натурального копчення має жовтуватий відтінок, а в районі шлунка можна побачити жир такого ж кольору.

Мелена кава

Мелена кава, придбана в супермаркеті, може нести багато не дуже приємних сюрпризів: щоб здешевити виробництво, до неї додають соєві боби, ячмінь і навіть пшеницю.

Шафран

Закономірно, що найдорожчі прянощі в світі дуже часто підробляють. Під виглядом шафрану продають подрібнену куркуму, календулу або чорнобривці, а, в гіршому випадку, до них додають ще й цегляний пил. Справжній шафран продають у вигляді тонких темно-червоних ниточок, практично ніколи не подрібнюючи.

Оливкова олія

Ще один недешевий продукт, який дуже часто підробляють, змішуючи з соєвою, кукурудзяною або пальмовою олією. Щоб не попастися на підробку, треба купувати оливкову олію лише перевірених виробників. Визначити підробку допоможе експеримент: налийте олію в склянку і поставте її в холодильник – справжня оливкова олія утворює осад.

Сир

Натуральний сир – дуже корисний продукт, проте підроблений не має з ним нічого спільного. Для створення підробки виробники використовують пальмову олію замість молока і додають до неї величезну кількість харчових барвників. Варто звертати увагу на зовнішній вигляд сиру: справжній найчастіше матиме блідий колір, тоді як підробка – насичений жовтий або помаранчевий, а про наявність рослинних жирів розкажуть крапельки на поверхні сиру.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter