Експерт в області здорового харчування Боб Ей склав невеликий список продуктів харчування, які прискорюють процес старіння і змушують виглядати людину старшою за свої роки.

Читайте також: Лікарі назвали продукти, які не можна розігрівати

Про це повідомляє Нealthy Style.

Одними з найбільш небезпечних продуктів є ті, що містять велику кількість вуглеводів з високим глікемічним індексом. Інакше кажучи, ті, що викликають різке підвищення цукру в крові. Дієтолог пояснює, коли в організмі людини відбувається процес розщеплення цукру, то пошкоджується колаген, який робить шкіру пружною і гладенькою.

Наступним продуктом, що викликає передчасне старіння, є алкоголь. У помірних кількостях спиртні напої, звичайно, можуть принести користь, проте надмірне їх вживання загрожує не тільки втратою колагену і еластичності шкіри, а також появою передчасних зморшок, набряклості і загальним зневодненням організму.

Крім того, експерт вніс в цей список агаву – рослину сімейства спаржевих, яку часто використовують при приготуванні фруктових коктейлів замість звичайного цукру або додають у вівсяну кашу для підсолоджування. Спеціаліст попереджає, що в агаві міститься величезна кількість фруктози, що несприятливо позначається на коллагені шкіри. До того ж в печінці фруктоза перетворюється в жир.

Передчасне старіння загрожує і любителям фастфуду, оскільки більшість продуктів швидкого харчування насичені трансжирами, які стають причиною закупорки кровоносних судин і артерій, через що шкіра виглядає старше.

Завершує список шкідливих продуктів, що негативно впливають на здоров’я і красу шкіри, солоні м’ясні вироби, наприклад, такі як бекон, гострий різновид салямі (паппероні) і ін. У таких продуктах містяться сульфіти і інші консерванти, а також багато солі, які в сукупності викликають запалення і почервоніння шкіри, набріклість обличчя.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook