Вчені із Каліфорнійського університету провели експеримент над мишами, на основі якого було зроблено висновки, що продукти тваринного походження, які містять багато холестерину, підвищують ризик виникнення ракових клітин.

Читайте також: Продаж домашнього м'яса планують частково обмежити в Україні

Як повідомляють Факти.ICTV, до продуктів, що можуть спричинити розвиток злоякісних пухлин, відносять молоко, сир, яєчні жовтки, м’ясо, а також субпродукти.

Експеримент у Лос-Анджелесі підтвердив, що підвищення рівня холестерину викликає ріст і поділ стовбурових клітин тканин кишечника.

Дослідники наголошують, що дефектні стовбурові клітини активно діляться і спричиняють рак. Єдине, що дослідження стосується стрімкого зростання пухлин у тканинах товстого кишечнику. Про зв’язок збільшення холестерину та виникнення інших форм раку, поки немає інформації.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter