Експерти назвали 5 продуктів харчування, які можна включити в свій раціон для захисту від брудного повітря. Все більша кількість жителів великих міст страждають від смогу.

Читайте також: ТОП-5 ефективних кроків для прискорення метаболізму

Всесвітня організація охорони здоров’я вважає забруднення повітря такою же загрозою для здоров’я, як тютюновий дим і ожиріння, пише Народна правда.

Журавлина. 

Вона насичена антиоксидантами на зразок вітамінів C, Е і А. Журавлина забезпечує повний захист від проблем зі шкірою, які викликаються впливом смогу. Ягоди також допомагають зміцнювати імунітет і боротися з інфекціями. Можна додавати журавлину у фруктові смузі або пластівці, або вживати її в сирому вигляді.

Лимон. 

Почніть свій день зі склянки води з лимоном. Вона не тільки допоможе зберегти достатнє зволоження, але і посприяє очищенню організму. Лимон прочищає горло, позбавляючи його від проблем, пов’язаних з вдиханням брудного повітря.

Грецькі горіхи. 

Порушення дихання і скупчення слизу в легенях – ось найбільш часті проблеми, пов’язані з впливом смогу. Волоські горіхи грають важливу роль в справі профілактики хвороб легенів, допомагаючи зміцнювати їх роботу. Вони також ефективно підвищують настрій.

Пальмовий цукор. 

Цей продукт багатий залізом, а тому він не тільки збільшує вміст гемоглобіну, а й підвищує приплив кисню через кров. В результаті ми отримуємо захист від впливу брудного повітря.

Чиста вода. 

Вживайте не менше двох літрів води щодня, адже вона вимиває токсини з організму.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook