Науковці склали список здорових продуктів, які стимулюють активність мозку і допомагають йому не "спати". Нестача корисних поживних речовин сприяє розвитку несприятливих процесів в нейронної системі і може стати причиною хвороби Альцгеймера, вважають представники науки, пише healthinfo.ua.

Читайте також: ТОП-6 продуктів, які допоможуть вам стримувати вагу

Кава. Кофеїн блокує речовину аденозин, яка викликає втому і бажання поспати, і сприяє підвищенню концентрації уваги. Однак кофеїн також відомий своєю здатністю викликати звикання, так що каву краще не пити більше двох чашок в день.

Горіхи. Мозок дуже "любить" продукти з високим потенціалом енергії. Горіхи – один з найздоровіших представників такої їжі: в них багато харчових волокон, вітамінів і білка, це ідеальна зарядка для мозку. Магній в складі горіхів захищає від перенапруги.

Читайте також: Як швидко зупинити судоми ніг: ефективні поради лікарів

Червона риба. За словами вчених, у людей, які регулярно вживають рибу, в головному мозку міститься більше сірої речовини в порівнянні з тими, хто їсть її рідко. Сіра речовина відповідальна за якість пам'яті.

Червона риба (як і будь-яка жирна, включаючи звичайний оселедець) містить омега-3 жирні кислоти, які використовуються мозком для створення нових нейронів і нервових клітин.

Гарбузове насіння. Джерело магнію, заліза і цинку – найнеобхідніших мозку мікроелементів для здійснення когнітивних функцій.

Шоколад. Темний шоколад з високим вмістом какао (більше 70%) покращує пам'ять.

Куркума. Антиоксидант куркумін підтримує опір клітин мозку старіння і сприяє виробленню дофаміну і серотоніну – речовин, які допомагають боротися з депресією.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter