Окулісти нагадали, як зберегти зір на довгі роки і попередити всі можливі захворювання очей.

Читайте також: ТОП-10 продуктів, які необхідно їсти навесні

Щодня людина напружує свої очі, відкривши їх з самого ранку і закривши тільки вночі. Протягом усього дня, звичайно ж, вона моргає, але тих секунд відпочинку для очей абсолютно не вистачає, щоб уникнути перевтоми, повідомляє hronika.info.

Більше за інших ризикують посадити собі зір або "заробити" яке-небудь очне захворювання люди, що працюють за комп’ютером і невідривно дивляться в екран 7-10 годин поспіль.

Щоб убезпечити свої очі від старіння і будь-яких деформацій сітківки, медики назвали сім "золотих" правил, які допоможуть зберегти відмінний зір до глибокої старості:

1. Намагайтеся частіше моргати, так вам вдасться уникнути проблеми "сухого ока".

2. Будь-який гаджет, книга, газета повинні розташовуватися на відстані 30-40 см від очей.

3. Один раз на годину влаштовуйте 5-хвилинну перерву і для своїх очей і для свого тіла і мозку, ви повинні відпочивати, інакше болячок не уникнути.

4. Яскравість в комп’ютері, ноутбуці, планшеті і смартфоні повинна бути налаштована таким чином, щоб зображення не світило в багато разів яскравіше, ніж освітлення в приміщенні. Але і занадто тьмяним воно не повинно бути, тому що ви будете напружувати очі, а це чревате наслідками.

5. Налаштувати діапазон кольорів в моніторі вашого пристрою. Бажано уникати так званого "синього" випромінювання, віддаючи перевагу більш теплим відтінкам.

6. Регулярно виконуйте нескладні вправи для очей, особливо така гімнастика ефективна після робочого дня, коли з очей потрібно зняти втому і допомогти їм розслабитися.

7. Не забувайте проходити обстеження у офтальмолога раз на рік, особливо, якщо ви працюєте за комп’ютером або ж ваш вік більше 45 років.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter