15 квітня у легендарному Соборі Паризької Богоматері, що у столиці Франції, сталась масштабна пожежа. Весь світ висловлював свій жаль стосовно жахливої події, адже архітектурна споруда є світовим культурним надбанням і важливим символом для християн.

Читайте також: "Путін, введи войска!": навіщо прихильники Порошенка хочуть загострення війни на Донбасі

Втім в Україні посміялись з пожежі. Хто? Прихильники Петра Порошенка, а точніше "порохоботи". Зокрема люди, які працюють на команду чинного президента. Ганебно і абсолютно недоречно вони почали жартувати з того, що пожежа у Соборі Паризької Богоматері пов'язана саме з приїздом Володимира Зеленського на зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Читайте також: В українських школах проводять лекції про "Шкоду Зеленського для України!" (фото)

Блюзнірством відзначився відомий політолог Тарас Березовець, який наразі працює у команді Порошенка, є ведучим програми на телеканалі президента "Прямий".

До нього приєднався і Олександр Палій, який є зв’язковим між Гарантом та іншими "порохоботами". Саме Палій допомогає розробляти методички для інформаційних компаній Порошенка.

Не залишився осторонь і технічний кандидат у президенти від Порошенка Василь Журавльов.

На такі жарти звернули увагу у посольстві Франції в Україні. Пані посол Ізабель Дюмон висловила своє обурення недоречними жартами і звернулась з цього приводу до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна. Вона відповіла на аморальний допис Березовця у Twitter.

Команда Порошенка у такий спосіб створює для України негативний імідж, зокрема для країн ЄС, де цю тему однозначно помітять та поширять ЗМІ. Цивілізовані суспільства не сприймають подібного роду "гумор", коли відбуваються трагічні події. Вони навпаки консолідуються і висловлюють свою підтримку та співчуття.

Чому ж "порохоботи" миттєво підхопили тему пожежі в Нотр-Дамі, приплівши туди Зеленського? Це знов таки розробка "чорного" політтехнолога Моше Клюгхафта та його команди, яка почала працювати на чинного Гаранта після першого туру. Ізраїльському фахівцю байдуже, що буде з Україною після виборів, які наслідки може завдати репутації держави подібні брудні технології. Він лише відпрацьовує свої півмільйона доларів, які йому заплатив Порошенко, з метою виграти вибори у Зеленського.

До речі, сам Володимир Зеленський одразу ж приніс співчуття Франції і здобув підтримку українців, які одразу ж порівняли реакцію "порохоботів" і кандидата в президенти.

У штабі президента вкотре довели, що готові йти на будь-які ниці кроки задля здобуття результату. Втім подібні скандали лише відштовхують людей від Порошенка і зводять до нуля його шанси у боротьбі із Зеленським.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook