Все, що ми їмо, відбивається не тільки на нашому зовнішньому вигляді і самопочутті, а й може значно вплинути на мозкову діяльність і пам'ять.

Читайте також: Вчені повідомили про невідомі до цих пір властивості чорниці

Ці продукти не тільки корисні, але й смачні, повідомляє Changehealth.

Ананаси.

Ананаси стимулюють довготривалу пам'ять. Завдяки цим жовтим плодам ми можемо запам'ятовувати більше інформації, ніж зазвичай. Так що якщо готуєтеся до іспитів – не забудьте з'їсти трохи ананаса.

Вівсянка.

Овес стимулює кровообіг, а також роботу мозку. Крім того, як і багато крупи, вівсянка містить велику кількість вітамінів групи В.

Читайте також: Смачно, але дуже шкідливо: науковці з'ясували, які продукти не можна їсти кожен день

Авокадо.

40% целюлози авокадо складається з масла, яке, в свою чергу, багато ненасичене жирними кислотами. Тому завдяки авокадо можна "нагодувати" не тільки клітини мозку, але і прискорити засвоєння інформації і захистити організм від серцево-судинних захворювань, депресії, стресу, а також в цілому зміцнити імунну систему. Авокадо також містить багато калію, натрію, фосфору, магнію і кальцію. Так що додавайте цей фрукт в сендвічі або салати – тим самим і працездатність свою підвищите, і в цілому стан здоров'я поліпшите.

Рослинні масла.

Не тільки соняшникова і оливкова олія варті уваги. Масло волоських горіхів, виноградних кісточок, лляне, кунжутне, кукурудзяна, коксове та багато інших дуже корисні для нашого організму в цілому і для імунної системи зокрема. Вони багаті ненасиченими жирними кислотами омега-3 і омега-6, які відмінно діють на роботу мозку, а також дарують енергію і сприяють кращій пам'яті.

Баклажани.

Темний пігмент шкірки баклажана– насправді найсильніший антиоксидант, який допомагає мембран клітин мозку містити необхідну кількість жиру, захищаючи їх від пошкодження.

Читайте також: Авокадо – "щит" від багатьох хвороб

Буряк.

Буряк містить бетаїн, який покращує настрій і здатність до концентрації.

Лимони.

Лимони містять багато калію, необхідного для належної роботи нервової системи та мозкової діяльності. Вони також допомагають зосередитися і полегшити засвоєння інформації.

Курага.

Ці сухофрукти покращують пам'ять, підвищують працездатність і зменшують напругу, які всі ми відчуваємо хоча б час від часу. Курага багата залізом, стимулюючим ліва півкуля мозку, яка відповідає за аналітичне мислення, і вітаміном С, який, в свою чергу, допомагає нашому організму якомога краще засвоювати залізо.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook