У мережі супемаркетів "АТБ-Маркет" почастішали випадки продажу неякісних харчових товарів.

Про це незадоволені відвідувачі магазинів пишуть у соціальних мережах, – передає Znaj.ua 

Читайте також: У луцькому супермаркеті ошукують клієнтів

Так, напередодні, в Миколаєві, в недавно відкритому оновленому "АТБ", місцеві жителі виявили курячі яйця на торговельному стелажі, по яких повзали хробаки.

Втім, прострочені продукти на полицях "АТБ" покупці помічали і раніше. 7 квітня житель Кам'янського Дніпропетровської області виявив, що термін придатності одного з товарів молочної продукції минув ще 3 квітня.

"А ви знали що в АТБ на площі продаються прострочені товари? Що робити в таких випадках?" – пише покупець Олег Ткачов.

Однак не всім вдається розпізнати "прострочення" безпосередньо в супермаркеті. Мешканка Києва виявила, що хліб, куплений в "АТБ", вже на наступний день після покупки "зацвів", повідомляє "Антикор".

"Не знаю, але що не кажіть, мене не покидає відчуття, що АТБ – маркет секонд-хенду(( Вчора купила хліб, сьогодні дивлюся – вже пробивається цвіль! Ну як так можна?!!!" – обурюється вона.

На думку покупців "АТБ", не дотримуються і терміни зберігання – в деяких випадках в торгових залах мережі продаються відверто гнилі та неїстівні товари. 

"Сьогодні зайшла в магазин "АТБ" м. Київ, була шокована. Лимони всі були згнивші і зацвілі, хоча написано першого ґатунку", – пише Антоніна Меркушева з Києва на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також: Охоронці супермаркету за зачиненими дверима обшукували жінку із 2-річною дитиною

Варто зазначити, що продаж простроченої продукції не єдина проблема в "АТБ-Маркеті" – раніше покупці стали знаходити в продуктах мережі неприємні сюрпризи. Зокрема, люди стикалися з залізними дротами у випічці, каменях у печиво і волоссі в сирі.

Нагадаємо, влітку 2017 року в місті Новоукраїнка Кіровоградської області жінка померла від ботулізму. Перші симптоми хвороби з'явилися через 4 години після вживання в їжу в'яленої риби, купленої в одному з "АТБ" Харкова.

Роздрібна мережа компанії "АТБ-Маркет" заснована в 1993 році. Співвласниками "АТБ" в рівних частках є бізнесмени Геннадій БуткевичЄвген Єрмаков та Віктор Карачун, стан кожного з яких в 2017 році склало близько 105 млн доларів.

Нагадаємо, що в 2015-2016 рр. компанії, підконтрольні АТБ в Криму, заплатили в бюджет РФ близько 11 мільйонів доларів. Мова йде про мережі магазинів ПУД, що працюють на окупованому півострові після 2014 року. Не дивлячись на так звану "продаж" ПУДа оточення міністра сільського господарства РФ Олександра Ткачова влітку 2017-го, менеджери АТБ працюють у його структурах досі.

Сам же Геннадій Буткевич та його партнери були звинувачені у зв'язках з Росією, відмиванні грошей та сепаратизмі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter