Після світлого Великодня й Вознесіння Господнього віряни святкують Трійцю. Щорічно вона випадає у інший день, адже відраховується на 50 день після Пасхи. 

Читайте також: Вихідні у липні: скільки відпочиватимуть українці

У 2021 році Трійцю християни вшановують, сьогодні, 20 червня. Це унікальне й давнє свято, сповнене українським колоритом. Зелені свята вважаються такою ж важливою подією у християнському світі, як Пасха і Різдво, адже входять у список 12 найбільших свят церковного календаря, пише 24 канал.

Прикмети на Трійцю-2021

На Зелені свята похмура погода й дощить – буде гарний багатий врожай.

Якщо після дощу на Трійцю вийшло сонце – тепла погода буде весь тиждень. Також це віщує рясний врожай ягід.

На небі зірки видно на Трійцю – наступного дня буде вітряно.

Спека на Трійцю – літо пройде із засухами.

Зозуля кує на Трійцю – треба садити льон.

Трійця-2021: що відомо про традиції свята

Зазвичай літній цикл церковних свят починається саме Трійцею. В історії Зелених свят переплелися язичницькі і християнські корені, які роблять цей день особливим і дійсно унікальним. Віряни дуже ретельно готуються до Трійці і, за давньою традицією, прикрашають свої будинки й паркани зеленими гілками або ж лепехою звичайною, яку у народі називають шувар.

Також вважають, що у цей день всі рослини наділені незвичайними і цілющими здатностями, тож популярним є збирання різноманітних трав. Існували вірування, що душі померлих на Трійцю повертаються на землю і можуть сховатись у траві, тож її намагались не топтати.

На Зелені свята між молодиків було популярним ходити свататись. Цей час був найбільш сприятливим і вдалим для освідчення у коханні. Вірили, що шлюб обов'язково буде щасливим, а всі діти народжені у ньому – здоровими.

Що не можна робити на Трійцю

На Зелені свята заборонено купатись у водоймах. 

Не вживайте сьогодні алкоголь.

На Трійцю забороняється працювати, прибирати й займатись шиттям чи в'язанням.

У такий світлий день, як Трійця варто уникати негативних емоцій або ж стримувати їх. Розслабтесь і відпустіть усі негаразди чи ситуації, які спричинили вам дискомфорт.

Особлива заборона на Зелені свята стосується рослин. Не рубайте і не спилюйте сьогодні дерев, адже це може призвести до великого нещастя.

Робити мітли з берези на Трійцю – до злиднів. Тож, не варто цього дня це робити.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook