У провінції Бергамо, що у Італії, через велику кількість жертв коронавірусу, тіла померлих не встигають кремувати. Відтак, труни з покійниками везуть до інших регіонів країни.

Читайте також: Мурашки по шкірі: відео зустрічі українських медиків у Неаполі вразило мережу

Про це пише італійське видання Liberta.

У мережі з’явилося і декілька відео, як працівники в захисних костюмах забирають їх із міста Понте-Сан-П’єтро. Вантажать труни у військові вантажівки ескалатором.

За словами мера міста Понте-Сан-П’єтро Марція Зірафа, нову партію трун відправили в крематорії міст Віченца і Серравалле, що за межами Ломбардії.

Зі свого боку Мішель Марінелло, адміністратор групи "Альтаїр", яка керує крематорієм у муніципалітеті П’яченци, каже, що у них "ситуація все ще важка, але під контролем".

"Із сотні трун в списку очікування 4 квітня пішло до 60. Зараз піч працює на максимальній потужності 20 годин, але з префектури і муніципалітету відправили офіційний запит на експлуатацію її протягом 24 годин", – сказав він.

Читайте також: Волинянка розповіла, як живе під час пандемії в Італії

Водночас зазначається, що деякі похоронні компанії навіть заявили, що подарують десятки трун муніципалітету, зокрема найбіднішим сім’ям, які втратили рідних через коронавірус.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook