У грудні 2013 року тодішня влада почала евакуацію після того, як із Межигір'я вивезли банківські КамАЗи.

Про це заявив політик і громадський діяч, лідер правозахисного руху "Сила права" Андрій Сенченко на засіданні суду у справі про держзраду президента-вигнанця Віктора Януковича, передає "Цензор.НЕТ".

"У серпні 2013 року біля мене відбулося телефонне знайомство з Олександром Януковичем. Знайомство було пов'язано з тим, що у мене в Криму були активи бізнесу. Після того, як Віктор Федорович став президентом, почався активний погром у Криму. Всі посилалися на Олександра Януковича. Я знайшов його телефон, представився. Через два дні він передзвонив", - повідомив він.

Він зазначив, що син Януковича не мав претензій до власності. Таким чином вони почали спілкуватися.

"3. грудня 2013 роки мені від керівництва "Кобри" стало відомо, що з Межигір'я були вивезені три банківські КамАЗа. Супроводжувала "Кобра", під сто осіб. Через кілька кілометрів по радіо "Кобрі" передали, що в їхніх послугах більше не мають потреби. подальша доля цих КамАЗів мені невідома. Я для себе зробив висновок, що влада почала евакуацію. Я подзвонив Олександру Януковичу", - зазначив він.

За словами Сенченка, екс-президент довіряв повністю виключно своєму синові. Політик полетів до Олександра додому і розповів йому, що влада вже не втримати.

"А якщо втримають, то на короткий термін і з великою кров'ю. Він сказав, що президент крові не допустить. Я сказав, що їм потрібно ініціювати дострокові вибори і мирну передачу влади під міжнародні гарантії. Сказав, що суспільство може погодитися, що ви зберігаєте активи та може навіть на те, що Віктор Федорович у Межигір'ї буде виховувати онуків. Але відставка Захарченка або Азарова ситуацію вже не міняла. він сказав, що це фантастичний сценарій і що він у дитинстві читав фантастику", - розповів Сенченко.

За його словами, вони були в "непевному стані". Після зустрічі вони тричі говорили по телефону.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook