На Волині три сільські ради такі як Грибовиця, Благодатне та Гряди можуть приєднатися до Нововолинська.

Читайте також: У Нововолинську відкриють ЦНАП

Про це йшлося на одній із зустрічей міського голови Нововолинська Віктора Сапожнікова із керівниками Грядівської сільської ради Іваничівського району і селища Благодатне, повідомляє сайт міськради.

За словами Віктора Сапожнікова, міська влада вже працювала у напрямку об’єднання. Проводилися зустрічі з депутатами, сільськими головами, обговорювали можливості в обласній раді та державній адміністрації і вже вималювався перспективний план розвитку території, де в усіх були спільні межі.

"Страхи у всіх схожі: що місто поглине їх, забере землі, буде нав’язувати свої правила гри і виділятиме кошти за залишковим принципом. Ці страхи абсолютно неаргументовані", – підкреслив міський голова.

Селище Благодатне знаходиться у підпорядкуванні Нововолинська, але рішення депутатів Грибовицької сільської ради, за яке вони проголосували на початку червня щодо приєднання до Іваничівської об’єднаної територіальної громади, може створити прецедент утворення анклаву, оскільки Благодатне немає спільної межі із Нововолинськом, а межує із містом обласного значення через території Грибовичівської сільської ради.

Читайте також: На Волині голова РДА під виглядом фестивалю влаштувала святкування дня народження чоловіку

Міський та сільські голови узгодили подальші дії міста Нововолинська, селища Благодатного та Грядівської сільської ради на шляху до об’єднання.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter