У четвер, 5 липня, в колонії "Білий ведмідь" у Лабитнангі на короткостроковому побаченні з незаконно засудженим українським режисером Олегом Сенцовим побувала його сестра Наталія Каплан.

Читайте також: Чеські сенатори написали лист Путіну із вимогою звільнити Сенцова

За її словами, вони проговорили дві години, пише "Громадське".

Це було першою зустріччю за чотири роки з моменту оголошення "вироку" українцю.

Вона розповіла Олегу про акції на його підтримку та про те, що до голодування приєднався кримськотатарський активіст Емір Усейн Куку .

"Він дуже вдячний, що так багато дій довкола його імені, що люди не опускають руки і продовжують боротися. Але водночас, він дуже розчарований, що дуже мало уваги іншим політв’язням і вважає, що якщо звільнять його одного, це буде повний провал", – сказала вона.

За її словами, Сенцов просить всіх, хто приїжджає до нього в Лабитнангі, щоб їздили не до нього, а до інших політв’язнів, за яких він бореться.

"Зокрема, він просить Людмилу Денісову, незалежних лікарів, які намагалися до нього приїхати, консулів, владику Климента, щоб вони приїжджали до інших політв’язнів, щоб про них ніхто не забував", – сказала Наталія Каплан.

Читайте також: У Києві масштабна акція на захист Сенцова

Вона також розповіла, що здоров’я Сенцова на сьогодні задовільне, його стан змінюється, аналізи не дуже хороші, але – нічого критичного немає.

"Вчора йому було дуже погано, сьогодні – нормально. На побачення він прийшов сам. Стан погіршується до вечора. Каже, що йому зараз набагато легше. Найважчий період – перші три тижні голодування. Зараз йому ставлять крапельниці. Без них він би вже не вижив. Припиняти голодування він не збирається. Сказав, що піде до кінця і вірить в перемогу. Налаштований оптимістично, вірить, що не просто так. І вірить в перемогу", – зазначила вона.

З розваг у нього телевізор, він пише, редагує свої старі записи. Просить не відправляти йому книги, яких у нього дуже багато.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter